ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαμαρτυρία της Greenpeace κατά υδρογονανθράκων και εξόρυξεων

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτυρία της Greenpeace κατά υδρογονανθράκων και εξόρυξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2019, 11:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου ή Greenpeace και η Πρωτοβουλία Σώστε την Ήπειρο, συμμετείχαν στον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων των εταιρειών Repsol και Energean Oil & Gas στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων.

«Η δράση μας αυτή είχε ως σκοπό να παρεμποδίσει τις εργασίες των πετρελαϊκών για 2 ημέρες και παράλληλα να επικοινωνήσει το ζήτημα των εξορύξεων σε ένα ευρύτερο κοινό. Τις 2 αυτές ημέρες οι εργαζόμενοι (η πλειοψηφία των οποίων είναι Ιταλοί) δεν έχασαν τα μεροκάματα τους» αναφέρει η πρωτοβουλία και σημειώνει:

«Αντίθετα από αυτό που θα έπρεπε να γίνεται και αντίθετα με αυτό που τονίζεται ως όρος για τις εργασίες σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων , η ενημέρωση και η δημόσια διαβούλευση ουσιαστικά δεν υπάρχει».

Προσθέτει ακόμα ότι υπάρχουν δεδομένα «που αποκρύπτονται εντέχνως ή παραποιούνται και που μας αποκαλύφθηκαν μετά από προσεκτική μελέτη πολλών εγγράφων. Να ενημερώσουμε και για τις λεπτομέρειες (ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες) της σύμβασης».

Τέλος, καταλήγει τονίζοντας ότι «ο στόχος παραμένει ένας : Να φύγουν οι πετρελαϊκές από τη γη και τα νερά μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back