Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαμαρτυρία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτυρία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2020, 13:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Πέμπτη 28 Μαΐου θα γίνει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 13:00 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για το προσωπικό της καθαριότητας, «αντιδρώντας στις απολύσεις 17 συναδέλφων στον τομέα αυτό, όπου το Α.Σ.Ε.Π. έκρινε μη επαρκή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τους και επίσης για τις εξελίξεις σχετικά με την καθαριότητα στο νοσοκομείο», όπως επακριβώς τονίζει ο σύλλογος.


Το ΠΑΜΕ Υγείας στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «ο σύλλογος εργαζομένων του ΠΓΝΙ, για 1η φορά στην ιστορία του προκηρύσσει στάση εργασίας και κινητοποίηση για τα προβλήματα των συμβασιούχων».

Τονίζει ότι «αυτό είναι αποτέλεσμα 1ον της σταθερής πίεσης των 17 καθαριστριών που απολύονται λόγω αναίτιας αναμόρφωσης των πινάκων του ΑΣΕΠ, 2ον του εγκλωβισμού της πλειοψηφίας του συλλόγου σε ψεύτικες υποσχέσεις για λύσεις μέσω παρασκηνιακών πολιτικών συνεννοήσεων και 3ον της πίεσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για θαρραλέα αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων, στις αδικίες και τα προβλήματα που βιώνουν οι συμβασιούχοι».

Σημειώνει ακόμα ότι «σήμερα στο ΠΓΝΙ έχουν εγκριθεί από το υπουργείο μόνο 12 από τις 50 καθαρίστριες που ζήτησε πριν την έναρξη της πανδημίας το ΠΓΝΙ για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Με τις νέες απολύσεις έμπειρου προσωπικού η υποστελέχωση γίνεται τραγική. Τον Νοέμβριο λήγουν οι συμβάσεις 30 έμπειρων επικουρικών νοσηλευτών. Η κυβέρνηση υπόσχεται μονιμοποίηση μόνο 2000 νοσηλευτών που προσλήφθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Γιατί όχι όλων των υπολοίπων επικουρικών και συμβασιούχων ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, όλων των ειδικοτήτων, την στιγμή που όλοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία;».

Εκτός από τη στάση εργασίας, έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις 12 το μεσημέρι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back