Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαμαρτύρεται και το Φυσικό Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτύρεται και το Φυσικό Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2021, 16:16
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μετά το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Ιωαννίνων, το Φυσικό εκφράζει και αυτό τη διαφωνία του για το μη ορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που πρότεινε η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Καταρχάς, το Φυσικό πρότεινε τη μονάδα, ως ΕΒΕ για το τμήμα, μετά από  «διεξοδική και τεκμηριωμένη συζήτηση διάρκειας περίπου δύο ωρών» όπως αναφέρει. Επίσης, πρότεινε 170 εισακτέους-ες για φέτος. Η σύγκλητος δεν κατέθεσε την προτεινόμενη ΕΒΕ, με αποτέλεσμα να οριστεί η εκ των ων ουκ άνευ, του 0,80, και πρότεινε μόνο τον αριθμό εισακτέων.

Το τμήμα διευκρινίζει ότι η απόφαση της συγκλήτου είναι «καθόλα νόμιμη». Ωστόσο, θεωρεί ότι «το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι άκρως απογοητευτικό και προσβλητικό για το τμήμα μας. Το Υπουργείο Παιδείας λόγω της απόφασης της Συγκλήτου του πανεπιστημίου μας, έθεσε τον συντελεστή για την ΕΒΕ στο κατώτατο όριο του 0,80 ενώ για άλλη μία χρονιά αγνόησε την πρόταση του τμήματος όσον αφορά στον ανώτατο αριθμό των εισακτέων».  

Αιτιολογεί τη διαμαρτυρία του λέγοντας ότι «αγνοείται πλήρως η άποψη ενός από τα πλέον ιστορικά τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τεράστια συνεισφορά στην εκπαίδευση της χώρας μας, αφαιρείται από το τμήμα μας το δικαίωμα να έχει άποψη στην διαμόρφωση σημαντικών παραμέτρων που αφορούν στην ποιότητα του έργου το οποίο παρέχει και εμφανίζει το τμήμα σε μια θέση η οποία δεν συνάδει ούτε με την ποιότητα του καθημερινά παραγόμενου στους κόλπους του επιστημονικού έργου και ασφαλώς ούτε με την ιστορία του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back