Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 9-11-2016, 13:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανελλήνια διάκριση σε διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου και καινοτόμων προγραμμάτων απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου. Το σχολικό έτος 2015-2016, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου του Ευρωπαϊκού έργου (Inspiring Science Education & Green Learning Network) με θέμα: « Σχολικοί κήποι και παρτέρια: Παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου με θέμα: «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Το δημοτικό σχολείο Σταυρακίου επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή ανάμεσα στα δέκα σχολεία που βραβεύθηκαν για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τους σεναρίου.

«Στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, συνεχίζουμε με συνέπεια τις δράσεις μας και υλοποιούμε το όραμά μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο ευχάριστο, βιωματικό, ανοιχτό στην κοινωνία, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας παρέχοντάς τους αυξημένου επιπέδου γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αρετές που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του σχολείου Βασίλης Ράπτης. Παράλληλα, η διεύθυνση του σχολείου συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς Χριστόφορο Πουλίζο, Ελένη Αγγέλη και Ευδοξία Αδάμου, που υλοποίησαν το πρόγραμμα σε συνεργασία με τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες Κατερίνα Χατζησάββα και Έλσα Κουτσού, και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννη Φύκαρη για τη βοήθειά του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει στους μαθητές της περσινής δ’ τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα που είχε τίτλο: «Οι σπόροι μιλούν για τη ζωή τους».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
elpe-bp 2 Ντοτη3