Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 20-09-2019, 14:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή χτες προειδοποίησε για έλεγχο όλων των αποφάσεων της απερχόμενης διοίκησης στη ΔΕΥΑΙ, η οποία «υπάγεται» στην προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, η οποία δεν έχει ακόμα αλλάξει (μιας και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει στείλει ακόμα τις σχετικές εγκυκλίους), αποφάσισε, με πρόταση του προέδρου και πρώην δημάρχου Θωμά Μπέγκα, να μην κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Η Ενότητα Πολιτών στην ανακοίνωσή της ουσιαστικά κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι προσπαθεί να δημιουργήσει αίσθηση «διαπλοκής και αδιαφάνειας» εις βάρος της δημαρχίας Μπέγκα, αλλά και ότι κινείται στο ίδιο ύφος με το διαγωνισμό για τους λαμπτήρες led.  

«Με αναξιόπιστα ποσοτικά στοιχεία και στις δύο περιπτώσεις, βασιζόμενη σε έωλα επιχειρήματα προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα διαπλοκής και αδιαφάνειας στοχεύοντας τη δική μας δημοτική αρχή και παράταξη» τονίζει επακριβώς.

Υπεισέρχεται σε στοιχεία, λέγοντας ότι η τιμή μονάδας ανά τόνο που έχει δώσει ο μειοδότης στο διαγωνισμό, «είναι η μικρότερη που έχει πάρει η ΔΕΥΑΙ από όλους τους αντίστοιχους διαγωνισμούς, οι οποίοι διαχρονικά πραγματοποιούνταν από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ με αυτόν τον τρόπο (τιμή μονάδος ανά τόνο). Επίσης η αποζημίωσή του θα γινόταν με βάση την επιμέτρηση των ποσοτήτων που θα απομάκρυνε στην πράξη με την επίβλεψη των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ».

Η Ενότητα Πολιτών καταλήγει: «Σε ό,τι μας αφορά κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο για όλο το λεκανοπέδιο. Από εδώ και πέρα ας αναλάβει τις ευθύνες της η νέα διοίκηση».

Επίσης, συμπληρώνει ότι χαίρεται με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής ότι τα θέματα της ΔΕΥΑΙ θα έρθουν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (όπου η Ενότητα πλειοψηφεί), «συνεχίζουμε όμως να απορούμε γιατί δεν δηλώνει το ίδιο σε σχέση με το διαγωνισμό για τους λαμπτήρες led και επιμένει να παίρνει αποφάσεις σε ένα όργανο με επίπλαστη πλειοψηφία, την Οικονομική Επιτροπή».
Menoumespiti-Wash
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα