Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Διάγγελμα» για να περάσει ο κίνδυνος

Εικόνα του άρθρου «Διάγγελμα» για να περάσει ο κίνδυνος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2020, 18:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έκανε σήμερα ένα μαγνητοσκοπημένο «διάγγελμα» σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή. Τα Γιάννενα έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες και ο κ. Ελισάφ κάλεσε σε μεγαλύτερη εγρήγορση, «υπομονή και επιμονή» και «μικρές θυσίες από όλους μας για να κερδίσουμε όμως κάτι μεγάλο και σημαντικό. Την υγεία μας». 

Ενδεικτικό της γενικής ανησυχίας, είναι ότι αρχικά ο δήμαρχος είχε καλέσει σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, αλλά λόγω των συνθηκών, διένειμε μια δήλωση, γραπτή, ηχητική και βιντεοσκοπημένη.

Ο κ. Ελισάφ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και τονίζει ότι «σ’ αυτή την περιπέτεια κανένας δεν είναι μόνος του. Ο Δήμος είναι εδώ για όλους. Για τους ηλικιωμένους, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για τα παιδιά».

Αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες μας είναι σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα».

Ο δήμαρχος δεν αναφέρει κάτι σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία, όπου όλο και λιγότερα παιδιά δίνουν το παρών ή με την περιρρέουσα κατάσταση, προκειμένου να υπάρξει και μια επίσημη δήλωση σχετικά με τα μόνιμα ερωτήματα (ποιες είναι οι «κοιτίδες» των κρουσμάτων κ.λπ.). Έχει δηλώσει άλλωστε ότι δεν θεωρεί ότι είναι αυτός ο ρόλος του και συμπληρώνει: «Δεν είναι ώρα να πούμε τι έφταιξε».

Ωστόσο, δίνει μια διάσταση, λέγοντας ότι «είναι ώρα να βάλουμε τέλος στη χαλαρότητα και να καταλάβουμε ότι ο κίνδυνος είναι πάντα παρών».

Καλεί τους πολίτες να τηρούνε μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, περιορισμός κοινωνικών εκδηλώσεων) και πρακτικά, ζητάει ένα κάπως μεγαλύτερο lockdown από το ισχύον:

«..να μειώσουμε τις καθημερινές μας μετακινήσεις και τις επαφές ώστε να κόψουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα την αλυσίδα της μετάδοσης» λέει χαρακτηριστικά.

Καθησυχάζει ξανά, λέγοντας ότι «η πόλη μας διαθέτει δύο μεγάλα νοσοκομεία. Διαθέτει άριστους επιστήμονες και υγειονομικό προσωπικό υψηλού επιπέδου», συμπληρώνει όμως ότι «κανένας δεν είναι άτρωτος».

Ο κ. Ελισάφ απευθύνει έκκληση στους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα. «Ξέρουμε ότι πέρασαν δύσκολα. Γνωρίζουμε ότι περνούν δύσκολα. Όμως προέχει η δημόσια υγεία».

Τέλος, ο κ. Ελισάφ καλεί τους νέους «να δείξουν ευθύνη και να φροντίσουν με την στάση και την συμπεριφορά τους να αποδείξουν την αγάπη τους για τους δικούς τους ανθρώπους, τους γονείς και τους παππούδες τους».

Σημειωτέον ότι απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα λήγει η πρώτη εβδομάδα περιοριστικών μέτρων ή αλλιώς το «DEFCON 3» του νομού. Μέχρι τις 15.00 δεν υπήρχε κάποια επίσημη ανακοίνωση για επέκτασή του, για άλλη μια εβδομάδα, κάτι που θεωρείται το πιο πιθανό ενδεχόμενο.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back