ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαβούλευση και υπόσχεση για «συνεχή επαφή»

Εικόνα του άρθρου Διαβούλευση και υπόσχεση για «συνεχή επαφή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2019, 14:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών, Πέμπτη βράδυ αι ενέκρινε το σχέδιο τεχνικού προγράμματος έργων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «η εκπροσώπηση φορέων και η συμμετοχή πολιτών ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και στην πολύωρη συζήτηση που έγινε δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα της πόλης, τον φωτισμό, τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων και την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων.»

Τους φορείς και τους πολίτες καλωσόρισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου τονίζοντας ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να την αναβαθμίσει και να συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μία φορά τον χρόνο όπως προβλέπει ο νόμος»

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είπε ως «η επικοινωνία με τους πολίτες θα είναι τακτική» και ζήτησε από όλα τα μέλη της Επιτροπής να καταθέτουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τα ζητήματα της πόλης.

Το πρόγραμμα έργων παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος. Το τεχνικό πρόγραμμα θα έρθει την ερχόμενη Τετάρτη προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Αρλέτος είπε ότι το πρόγραμμα καταρτίστηκε «με βάση τις αποφάσεις των συμβουλίων των κοινοτήτων, τις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν με τους προέδρους και τους αντιδημάρχους που έχουν την ευθύνη των δημοτικών ενοτήτων, την ιεράρχηση αναγκών και αιτημάτων».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προϋπολογισμού για το νέο έτος.

Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης να συνέλθει στις αρχές του νέου έτους, για να ξεκινήσει η εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου για την επόμενη τετραετία.  

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back