Ντοτη3 kordas piso
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Διάβολος Μέσα»: συνέχεια παραστάσεων

Εικόνα του άρθρου «Διάβολος Μέσα»: συνέχεια παραστάσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2026, 13:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι παραστάσεις του έργου «Διάβολος Μέσα» του Καρλ Σένχερ, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Καραμήτρη, από τη «Θεατρική Συμπαιγνία» συνεχίζονται στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ).

Θα ανέβουν ακόμη 6 παραστάσεις: στις 17, 18, 24, 25 και 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, στις 21:00.

Η υπόθεση του έργου: Ένας συνοριοφύλακας επισκέπτεται ένα απομονωμένο σπίτι στην επαρχία με σκοπό να ανακαλύψει αν το ζευγάρι, που κατοικεί εκεί, κάνει λαθρεμπόριο, όπως υποψιάζεται η υπηρεσία του.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, στο έργο του Καρλ Σένχερ «Διάβολος Μέσα», ο εφιάλτης δεν έρχεται τη νύχτα. Έρχεται όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να σωθούν. Είναι ο εφιάλτης της επιβίωσης, που σε σπρώχνει να διασχίσεις όρια, που δεν πίστευες ποτέ ότι θα αγγίξεις. Ο εφιάλτης της επιθυμίας, που δεν ξέρεις πια αν είναι πάθος ή παγίδα. Ο εφιάλτης της ταυτότητας, όταν η ανάγκη σε κάνει να μη σε αναγνωρίζεις.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιολάντα Καπέρδα, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σιάφης.

Οι υπόλοιποι συντελεστές: Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας, σκηνικά - κοστούμια: Αγγελική-Βασιλική Σιδέρη, κίνηση: Γιάννης Τσάκαλος, video projection, video trailer, φωτογράφιση: Κωστής Εμμανουηλίδης, μουσική: Ευθυμία Μηλιώνη, βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Εβελίνα Παπαδημητρίου, σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βόσιος, οργάνωση παραγωγής: Γιολάντα Καπέρδα, Βανέσσα Μπίντου.

Εισιτήριο: 14€ | 11€ μειωμένο (φοιτητές, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι και θεατρικές ατέλειες)

Διάρκεια της παράστασης: 80’.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830, 6945533242. Προπώληση: ταμείο του θεάτρου και online στο more.com.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
drosia piso syndromi piso