Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δια περιφοράς» συνέχεια

Εικόνα του άρθρου «Δια περιφοράς» συνέχεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2020, 17:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα, την οποία κοινοποιεί στο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας εκφράζει τη διαμαρτυρία της και καταγγέλλει τις συνεδριάσεις δια περιφοράς, που συνεχίζει η ΔΕΥΑΙ. Δηλώνει επίσης ότι απέχει από τη σημερινή (29/5) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Θωμάς Γιωτίτσας, σύμβουλος της Ενότητας Πολιτών και μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Μπαρτζώκα, ζητώντας του να γίνει η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη ή ακόμα και δια ζώσης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, σύμφωνα πάντα με την Ενότητα Πολιτών απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί «αφενός μερικοί συνάδελφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε τηλεδιάσκεψη και αφετέρου διότι δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα».

Σημειωτέον, ότι αίτημα για δια ζώσης συνεδριάσεις δημοτικών οργάνων σε μεγάλες αίθουσες, όπως πχ του Πνευματικού Κέντρου, έχουν καταθέσει και άλλες παρατάξεις του Δήμου.

Πίσω στην ανακοίνωση, η Ενότητα Πολιτών καταγγέλλει ακόμα ότι η ΔΕΥΑΙ, εδώ και τρεις μήνες, «αδυνατεί να συγκαλέσει το διοικητικό της συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη».

Σημειώνεται ότι ολιγομελέστερα του δημοτικού συμβουλίου όργανα, όπως η Οικονομική Επιτροπή, έχουν συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.

Επίσης, η Ενότητα αναφέρει ότι η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, κάλεσε τα μέλη της σε συνεδρίαση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

«Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, αφού η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να καλύψει τις απαραίτητες προδιαγραφές για την πραγματοποίηση μιας δια ζώσης συνεδρίασης» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συμπληρώνει δε ότι πρόκειται για «σκόπιμη επιλογή» της διοίκησης και ως εκ τούτης, δεν συζητιούνται «μείζονα ζητήματα της επιχείρησης, τα οποία λιμνάζουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Από τη μεριά μας επιλέγουμε για μια ακόμη φορά το δρόμο του διαλόγου με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και την καλούμε να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας, διότι η επίλυση των προβλημάτων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών  δεν μπορεί να περιμένει» καταλήγει η Ενότητα Πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back