Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΗΠΕΘΕ-Υπουργείο: Με σύμβαση τριετούς διάρκειας

Εικόνα του άρθρου ΔΗΠΕΘΕ-Υπουργείο: Με σύμβαση τριετούς διάρκειας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2018, 17:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού για την αναμόρφωση και ανάπτυξη του θεσμού των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), ξεκίνησε η υπογραφή των νέων προγραμματικών συμβάσεων. Η πρώτη προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε το υπουργείο, είναι αυτή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.  

Οι νέες συμβάσεις με τριετή διάρκεια και με βασική υποχρέωση την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή (κάτι που το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τηρεί εδώ και λίγους μήνες), δίνουν τη δυνατότητα στα Δημοτικά Θέατρα για καλύτερη ροή της χρηματοδότησης αλλά και για μακροπρόθεσμο καλλιτεχνικό προγραμματισμό των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Παράλληλα δίνουν το έναυσμα για συνεργασία μεταξύ φορέων του κέντρου και της περιφέρειας, τη δημιουργία διεθνών συνεργασιών, τη διασφάλιση του καλλιτεχνικού επιπέδου, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας για επαγγελματίες καλλιτέχνες απόφοιτων δραματικών σχολών αναγνωρισμένων από το κράτος, την ενίσχυση της νεανικής δημιουργίας και της κινητικότητας νεανικών ομάδων θεάτρου.

Την ανακοίνωση της υπογραφής της σύμβασης έκανε σήμερα η πρόεδρος του γιαννιώτικου ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου, η οποία ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό του Θεάτρου για την άμεση και σωστή δουλειά, ώστε να επιτευχθεί το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back