Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό συμβούλιο σε μέρες… ιού

Εικόνα του άρθρου Δημοτικό συμβούλιο σε μέρες… ιού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2020, 16:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, συγχαίρει καταρχάς τους ανθρώπους που υπηρετούν «το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας αλλά και όλης της υφηλίου, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Τέτοιες ώρες συνειδητοποιούμε πόσο σπουδαίο και αναγκαίο είναι το σύστημα αυτό και οι άνθρωποι που το υπηρετούν».

Στην ανακοίνωσηη παράταξη ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή γιατί, «ενώ καλεί τους πολίτες να σεβαστούν τις οδηγίες και τα μέτρα, προγραμματίζει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, καλώντας ουσιαστικά 45 δημοτικούς συμβούλους συν τους απαραίτητους υπαλλήλους να βρεθούν σε μια κοινή αίθουσα, καθώς εναλλακτικοί τρόποι συνεδρίασης, εξαιτίας της σοβαρότητας των θεμάτων, είναι αδύνατον να εφαρμοστούν».

Συμπληρώνει ακόμα ότι «τα ανακλαστικά της δεν έχουν λειτουργήσει όπως θα έπρεπε στις κρίσιμες αυτές στιγμές, σύμφωνα και με σημερινή ενημέρωση που είχαμε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε σε πολλές από τις υπηρεσίες το δήμου από την προσέλευση μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές».

Προτείνει τα εξής στη δημοτική αρχή:

  • Πλήρη εφοδιασμό όλων των Δημοτικών Υπηρεσιών, των προνοιακών δομών και του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προστασίας
  • Άμεση λήψη απόφασης δημάρχου για αναστολή εξυπηρέτησης των πολιτών, δια ζώσης, σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, εκτός ειδικών περιπτώσεων
  • Ιδιαίτερη μέριμνα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και σε όσους έρχονται σε επαφή με ανθρώπους τρίτης ηλικίας, όπως για παράδειγμα αυτοί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
  • Καμία διακοπή υδροδότησης σε σπίτια ή επιχειρήσεις από τη ΔΕΥΑΙ.
  • Άμεση έγκριση δαπανών για την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, καθώς αυτές μπορούν να ληφθούν νόμιμα χωρίς αναμόρφωση του προϋπολογισμού και να συμπεριληφθούν σε αναμόρφωση που θα ακολουθήσει.

Καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και να μην έχουν εμπιστοσύνη σε «ανεύθυνες δοξασίες» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ας δώσουμε προσοχή μόνο στις ανακοινώσεις και δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα χείλη και ας εφαρμόσουμε τις οδηγίες που μας δίνουν, ως συντεταγμένη -υπεύθυνη κοινωνία» προσθέτει.

Λέει τέλος ότι «ας είναι αφορμή ο πόλεμος αυτός της γενιάς μας, να μας κάνει να φιλοσοφήσουμε τη ζωή μ’ ένα διαφορετικό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back