Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό ασύρματο δίκτυο: Από 1.000 σε 31.000 χρήστες

Εικόνα του άρθρου Δημοτικό ασύρματο δίκτυο: Από 1.000 σε 31.000 χρήστες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2019, 15:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η συντήρηση, αποκατάσταση και επέκταση του μητροπολιτικού δικτύου (ΜΑΝ) αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους της δημοτικής αρχής και της αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, μετά από παρεμβάσεις που έγιναν, οι χρήστες του ασύρματου δικτύου έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Τον Αύγουστο ήταν μόλις 1000, τον Σεπτέμβριο 1500, τον Οκτώβριο 6000 και τον Νοέμβριο 31.000 χρήστες.

Οι  παρεμβάσεις έγιναν σε σημεία όπου διαθέτει κτίρια ο Δήμος. Πέρα από σημεία στην πόλη όπως είναι η κεντρική πλατεία, η Αβέρωφ, πέριξ του Δημαρχείου και του ΔΗΠΕΘΙ, καλύπτονται και αρκετές κοινότητες με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται πλήρως και τα αγροτικά ιατρεία.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος ευχαριστεί την ομάδα συνεργατών του που διεκπεραίωσε ένα δύσκολο έργο. «Η τωρινή διαδικασία είναι η επέκταση μιας συνεχούς 10ετούς προσπάθειας του Δήμου μας σε συνδυασμό με το Κέντρο Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αλλά και να συντηρηθεί ενεργό ένα δίκτυο που εξυπηρετεί υπηρεσίες και χρήστες με μηνιαία κίνηση πάνω από 15 Terabytes», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Λυκογιώργος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back