Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τον οδοφωτισμό

Εικόνα του άρθρου Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τον οδοφωτισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2019, 18:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο με ΣΔΙΤ, της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο περιλαμβάνει σχεδιασμό, χρηματοδότηση, προμήθεια-εγκατάσταση, αναβάθμιση υφιστάμενου δικτύου (8.500 φωτιστικών σημάτων) και συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση, του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, με συστήματα τηλεδιαχείρισης, ελέγχου και συνοδευτικών έργων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας του εργου που θα καταβληθούν στον ιδιώτη, έχει εκτιμηθεί 8.038.831 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε σε δήλωσή της, μεταξύ άλλων, ότι «τα οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίηση του έργου αυτού, είναι η αποκατάσταση των βλαβών-φθορών των υποδομών οδοφωτισμού του οδικού δικτύου, η εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του συστήματος, με σύγχρονους όρους ποιότητας, ασφάλειας και πληρότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο συνεχής έλεγχος των υποδομών μέσω της τηλεδιαχείρσης, με αποτέλεσμα τη μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση». 

Πρόσθεσε επίσης ότι η κατασκευή με ΣΔΙΤ κάνουν το έργο μοναδικό, συν το γεγονός ότι οι δαπάνες για την τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση του έργου καλύπτονται από επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back