ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζίτσας: «Μάλλον δεν υπάρχει φιλόλογος στην ΕΛΜΕ»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: «Μάλλον δεν υπάρχει φιλόλογος στην ΕΛΜΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2020, 15:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην καταγγελία της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ότι ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος «απειλεί» τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή την κατάληψη του Λυκείου Ελεούσας, έρχεται να απαντήσει η δημοτική αρχή.

Η δημοτική αρχή του κ. Πλιάκου απαντά καταθέτοντας αυτούσια το έγγραφο που είχε στείλει στις 30 Σεπτεμβρίου προς τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, τον διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων όταν το Λύκειο τελούσε υπό κατάληψη. Με αρκετά σαρκαστικό τρόπο, η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι «διαβάζοντας την ανακοίνωση των συνδικαλιστών, πιθανολογούμε πως στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δεν υπάρχει μέλος με την ειδικότητα φιλολόγου ελληνικής γλώσσας, για να εξηγήσει και σ’ εμάς σε ποια παράγραφο του εγγράφου μας ‘ο Δήμαρχος ‘απειλεί’  ευθέως τους εκπαιδευτικούς» και από πού προκύπτει «πώς επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου».

Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόεδρος της ΕΛΜΕ είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Ζίτσας Στέφανος Μιχάλης και ότι η πλειοψηφία της πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, συμβαδίζει δηλαδή πολιτικά με τις αναφορές της δημοτικής αρχής Ζίτσας.

Η επιστολή του δημάρχου είχε ως εξής:  «Τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη τη χώρα το φαινόμενο των καταλήψεων σχολικών μονάδων έχει ενταθεί. Από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στη λίστα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, έχει προστεθεί και το Γενικό Λύκειο Ελεούσας. Είμαστε οι τελευταίοι που θα αμφισβητήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών για διαμαρτυρία ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με τις μορφές κινητοποιήσεων που επιλέγουν. Πέραν όμως αυτού με το παρόν, σας εφιστούμε την προσοχή που πρέπει να δείξετε, σύμφωνα με τους νόμους της ελληνικής πολιτείας, όσον αφορά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας περιουσίας.

Επειδή οι καταλήψεις των σχολείων διαταράσσουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους, σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των παραπάνω».

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή, αφού υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση επέμβασης στο έργο των δασκάλων, ζητά από τους τελευταίους «να μας υποδείξουν από πού θα πάρουμε τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται  για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο οι οποίες προκλήθηκαν στη διάρκεια της κατάληψης; Από τους ανέργους του Δήμου μας; Από τους κτηνοτρόφους-γεωργούς ή τους δημότες, συνταξιούχους  του ΟΓΑ;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back