Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Δημοκρατική Συνεργασία κατά διοίκησης Εργατικού Κέντρου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2021, 19:28

Η Δημοκρατική Συνεργασία, συνδικαλιστική παράταξη, σε μια από τις σπάνιες γενικά ανακοινώσεις της, καταφέρεται κατά της πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, με αφορμή τις καταγγελίες απολύσεων στην «Πίνδο».

Η παράταξη αναφέρει ότι το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων «το τελευταίο διάστημα λειτουργεί ως παραμάγαζο του Περισσού και όχι ως Κέντρο υπεράσπισης των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι».

Αναφέρει επίσης ότι «η διοίκηση του ΠΑΜΕ φορώντας την μάσκα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ανέλαβε για μια ακόμη φορά να πλήξει την επιχείρηση με δελτίο Τύπου του συνδικάτου γάλακτος-τροφίμων και ποτών Ν. Ιωαννίνων, γνωρίζοντας απόλυτα, ότι η επιχείρηση λειτουργεί με τους πιο σύγχρονους υγειονομικούς κανόνες σε κάθε επίπεδο καθώς και ότι στον χώρο της, οι εργαζόμενοι λειτουργούν με απόλυτη ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης, με πρωτοβάθμιο σωματείο το οποιο έχει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες ανακοινώσεις, καταγγελίας των απολύσεων, εξέδωσαν και άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Η παράταξη αναφέρει ότι δεν ισχύει η καταγγελία περί απόλυσης εργαζόμενου λόγω συμμετοχή του στην απεργία και προσθέτει ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε ρεπό εκείνη τη μέρα.

«Δεν έδειξαν όμως την ίδια ευαισθησία όταν γίνονταν και γίνονται καθημερινά ομαδικές απολύσεις σε άλλες επιχειρήσεις στον νομό», προσθέτει. Δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τις απολύσεις καθαυτές και λέει ότι «θα βρίσκεται πάντα στην γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπου και αν αυτοί βρίσκονται, θα δίνει την μάχη να επιλύει ότι πρόβλημα δημιουργείται με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων προς όφελος των εργαζόμενων αλλά θα διαχωρίζει την θέση από όλους όσους με επιθέσεις σε επιχειρήσεις και κατασκευασμένα ψεύδη και κατηγορίες δεν έχουν στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά μόνο της αύξηση των εκλογικών ποσοστών τους και το ‘στρατιωτικού’ τύπου έλεγχο των εργαζομένων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back