Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δημιουργικές συγκλίσεις με προοδευτικό πρόσημο»

Εικόνα του άρθρου «Δημιουργικές συγκλίσεις με προοδευτικό πρόσημο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2019, 18:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεδρίασε η γραμματεία της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» με την συμμετοχή των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, στα γραφεία της. Ο επικεφαλής της,  Λάζαρος Νάτσης παρουσίασε το νέο πολιτικό τοπίο που προέκυψε από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, καθώς και το στρατηγικό σχεδιασμό της παράταξης εν όψει της νέας δημοτικής περιόδου και την τακτική που θα ακολουθήσει αυτή ενόψει της συγκρότησης νέας δημοτικής πλειοψηφίας.

Η συνεδρίαση κατέληξε σε απόφαση για «οργανωμένη παρουσία της παράταξης με την συγκρότηση ομάδων δουλειάς» που θα στηρίζουν το έργο των δύο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα προωθήσει η παράταξη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «είναι η υλοποίηση των νέων δυνατοτήτων που παρέχει η καθιέρωση της απλής αναλογικής, που απαιτεί δημιουργικές συγκλίσεις και συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο στο νέο δημοτικό συμβούλιο».

Καταγγέλλει ήδη «κάποιες παρατάξεις που ήδη αντιστρατεύονται με τις πρώτες κινήσεις και δηλώσεις, ορισμένες παρατάξεις που επιζητούν την επιστροφή στο παλιό καθεστώς του δημαρχοκεντρικού μοντέλου».

Στην επόμενη συνεδρίαση, θα γίνει πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back