Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημαρχείο: «Κρατήστε αποστάσεις»

Εικόνα του άρθρου Δημαρχείο: «Κρατήστε αποστάσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2020, 16:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα 97 νέα κρούσματα Covid-19 των τελευταίων ημερών στη χώρα, με τα 52 να καταγράφονται κατά τη χτεσινή ημέρα, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θορυβούν όχι μόνο το υπουργείο Υγείας αλλά και τις κατά τόπους αρχές. Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από τους Δήμους που κάνει σήμερα συστάσεις και που ανακοινώνει εντατικοποίηση των ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή του το Δημαρχείο κάνει γνωστό ότι ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφέ Μπαρ, Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων για να επισημάνει την ανάγκη αυστηρής τήρησης των  υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εστίαση. Παράλληλα επικοινώνησε και με τον αστυνομικό διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη στον οποίο μετέφερε διαμαρτυρίες και παράπονα που δέχεται ο Δήμος και αφορούν σε πλημμελή τήρηση των μέτρων αλλά και σε συνωστισμό, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες.

Ζήτησε δε, όπως σημειώνεται, την εντατικοποίηση των ελέγχων και των συστάσεων ενώ απευθύνει έκκληση και προς τους πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Ο κίνδυνος δεν πέρασε. Ο ιός είναι ακόμη εδώ και οφείλουμε όλοι να μην του δώσουμε χώρο επανεμφάνισης. Ο μοναδικός τρόπος για να το πετύχουμε είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων και κυρίως των αποστάσεων. Η πιθανότητα εκδήλωσης κρούσματος την ώρα που προσπαθούμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητα, μπορεί να έχει πολλαπλές συνέπειες για όλους μας. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ελισάφ.

Σημειώνεται τέλος ότι στο εξής θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back