ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημαρχείο: «Δεν λογοδοτούμε σε κανένα κόμμα»

Εικόνα του άρθρου Δημαρχείο: «Δεν λογοδοτούμε σε κανένα κόμμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2020, 19:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο, δεν συνεδρίασαν τα αυτοδιοικητικά όργανα. Ούτε το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου ούτε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα άσκησε κριτική χτες με ανακοίνωσή της στη δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ, λέγοντας ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν εκκωφαντικά απών».

Ποια είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής; Ότι τη δημοτική αρχή «την ενδιαφέρει η ουσία κι όχι οι εντυπώσεις, καθώς δεν λογοδοτεί σε κανένα κόμμα ούτε δίνει εξετάσεις πολιτικής υποταγής». Μόνο που το νομοσχέδιο (νόμος πια) για το περιβάλλον, δεν είναι ένα απλό ζήτημα, και προφανώς δεν είναι ζήτημα λογοδοσίας σε κόμματα, όπως το θέτει η δημοτική αρχή. Είναι ένα ζήτημα για το οποίο η τοπική αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να έχει πολιτική άποψη, από τη στιγμή που αλλάζουν πολλά πράγματα. Σε ένα πιο τοπικό επίπεδο, καταργείται δε ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης. Αλλά το περιβάλλον, δεν είναι μόνο η λίμνη, όπως και δεν περιορίζεται στα διοικητικά όρια ενός Δήμου.

Το Δημαρχείο, λοιπόν, επιλέγει να απαντήσει περισσότερο στην «πρόκληση» του κ. Μπέγκα και να τον κατηγορήσει για «όψιμο ενδιαφέρον» όπως και ότι επί δημαρχίας του «δεν υλοποιήθηκε η προγραμματική σύμβαση για την κοπή καλαμιών στη λίμνη», «δεν εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Ιωαννιτών στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων», «δεν είχε καμία επαφή με τη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης».

«Κροκοδείλια τα δάκρυα λοιπόν. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν στέκεται με κορώνες απέναντι στα δρώμενα. Επιλέγει την ουσία και ουσία είναι ότι η λίμνη μπορεί να προστατευθεί και να αναδειχθεί μόνο με την ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου και αυτό είναι κάτι που θα το διεκδικήσουμε με συνέπεια και επιμονή» τονίζει, αποφεύγοντας να πάρει θέση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3