Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημ. Δημητρίου: «Άτυπο lockdown στην εστίαση»

Εικόνα του άρθρου Δημ. Δημητρίου: «Άτυπο lockdown στην εστίαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2021, 14:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το μήνυμα ότι ο κλάδος της εστίασης δεν είναι το «μαύρο πρόβατο» στέλνει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τα οποία θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου.

Ο κ. Δημητρίου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έρχεται με τα οριζόντια μέτρα στον κλάδο της εστίασης να δημιουργήσει ένα άτυπο lockdown ενώ την ίδια ώρα δεν προχωρά στη στήριξη του κλάδου λόγω της αύξησης των τιμών σε ενέργεια, πρώτες ύλες και ενοίκια.

«Η κυβέρνηση μάλλον φαντασιώνεται πως γίναμε Σκανδιναβία και οι Έλληνες πολίτες λαμβάνουν το δείπνο τους στις 7 το απόγευμα. Αν παρόλα αυτά επιμένει να το φαντάζεται, ας προχωρήσει άμεσα στη μεταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών, επιδότηση αναστολής της εργασίας, μείωση του ΦΠΑ, στήριξη των δόσεων δανείων τους και νέες χρηματοδοτήσεις καθώς και γενναία διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία με ταυτόχρονη ρύθμιση πάνω από 120 δόσεων του υπολοίπου ποσού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Δημητρίου καλεί την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα, και επισημαίνει ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα θα πραγματοποιηθεί με καθολικούς εμβολιασμούς χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους, με καθαρό λόγο και συνεχή, έγκυρη ενημέρωση όλων των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back