Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεύτερο πυροσβεστικό στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Δεύτερο πυροσβεστικό στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2018, 22:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ακόμα πυροσβεστικό όχημα απέκτησε η πυρασφάλεια του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Οαερολιμένας εδώ και χρόνια διέθετε μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα χωρητικότητας 6 τόνων, κατατάσσοντάς τον στην κατηγορία πυρασφάλειας 5, που αντιστοιχεί στο μέγεθος ατράκτου των αεροσκαφών που μπορούν να προσγειωθούν.

Όταν παρουσιαζόταν ανάγκη, το αεροδρόμιο δανειζόταν ένα όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό της Λεωφόρου Γράμμου, το οποίο παρευρισκόταν εκεί μέχρι το αεροσκάφος να αναχωρήσει. Η λύση αυτή ήταν προσωρινή, καθώς η πυροσβεστική δεν μπορούσε να παραχωρήσει όχημα κατά τη θερινή περίοδο.

Η αναβάθμιση στην κατηγορία 6 με το δεύτερο πυροσβεστικό, πρακτικά σημαίνει το εξής:

Πλέον, προβλέπεται η άφιξη επιβατικών αεροσκαφών μεγαλύτερης ατράκτου, όπως για παράδειγμα Boeing 737-800 και τα Airbus 320 και 321, τα οποία δρομολογούν κατά κόρον οι εταιρίες.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η αναβάθμιση της κατηγορίας πυρασφάλειας έχει ήδη δημοσιευθεί σε σχετικό NOTAM και αποτελεί μία ακόμη κερδισμένη μάχη στις προσπάθειες της ΥΠΑ, της Περιφέρειας Ηπείρου, της διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και του αερολιμένα, για την ανάπτυξη του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, η οποία τον κατατάσσει πλέον στη λίστα πυρασφάλειας αεροδρομίων, με πυκνή αεροπορική κίνηση».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back