Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 3-07-2019, 20:06
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Το (πρώην πλέον) ΤΕΙ επισκέφθηκε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, στο πλαίσιο των προεκλογικών της επισκέψεων. Αναφέρθηκε στη «διαχρονική της στήριξη στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση και στην άψογη συνεργασία που υπήρξε με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής μας» και συμπλήρωσε ότι το νέο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Ήπειρο είναι πρότυπο για τα υπόλοιπα.

Επίσης, ενημέρωσε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση κατέβαλαν «κάθε δυνατή προσπάθεια να θωρακιστεί νομοθετικά και θεσμικά η αναβάθμιση του ΑΤΕΙ, προκειμένου να προστατευθεί η ομαλή εξέλιξή του και να μην υπάρξει απειλή κατάργησης όλης αυτής της προσπάθειας από μια διαφορετική ηγεσία, που αρνείται την αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων».

Αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσληψη 28 μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η υφυπουργός επισκέφθηκε επίσης τις αστυνομικές υπηρεσίες και αναφέρθηκε ιδιαίτερα «στη σημαντική προσπάθεια εξωστρέφειας, αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού της προσώπου που καταβάλλει η Αστυνομία, με δράσεις που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία».

Τέλος, η κ. Τζούφη επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η συνυποψήφιά της Όλγα Νάσση, επισκέφθηκε μαζί με τους Γιάννη Καραγιάννη και Φανή Αναγνώστου- Κουμπλομάτη  το Κέντρο Πρόνοιας, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του Δ.Σ Κατερίνα Μιτοπούλου. Τους επισήμανε ότι «ο αγώνας που δίνεται μπορεί να διαφαίνεται αρχικά ως δύσκολος και επίπονος, είναι όμως άκρως απαραίτητος καθώς πάντα η ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου υπήρξε αποτέλεσμα κατακτήσεων».

Επίσης, επισκεφθήκανε και τη δομή της Κόνιτσας, όπου  φιλοξενήθηκαν πρόσφυγες από την Συρία από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2018. «Απαραίτητο επόμενο βήμα για τη βέλτιστη λειτουργία του Κέντρου, είναι η επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του νέου και ενιαίου οργανισμού, ο οποίος έχει κατατεθεί για τη σχετική έγκριση και έκδοση προεδρικού διατάγματος και ακολούθως η ενίσχυση  του Κέντρου με μόνιμες θέσεις εργασίας» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Τέλος, ο Γιάννης Στέφος επισκέφθηκε στην Κόνιτσα επιχειρήσεις και καταστήματα, όπου είχε συνομιλίες με τους καταστηματάρχες, τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Επιπλέον επισκέφθηκε και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον αναπληρωτή προϊστάμενο διεύθυνσης Ανδρέα Τέφο.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2