Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν προλαβαίνουμε» για το Κτηματολόγιο

Εικόνα του άρθρου «Δεν προλαβαίνουμε» για το Κτηματολόγιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2019, 12:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια από τις πιο «στοιχειωμένες» ιστορίες, αυτή του Κτηματολογίου στην Ελλάδα, συνεχίζει να συναντάει εμπόδια. Προχτές, ζήτησε παράταση ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, σήμερα ζητούν οι «καθ’ ύλην αρμόδιοι», οι συμβολαιογράφοι.

Με ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων ζητούν αφενός να ισχύσει η διάταξη του νόμου, με την οποία παρατείνεται, με απόφαση υπουργού, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για έξι μήνες.

Ο σύλλογος ανησυχεί γιατί, παρά τη διάταξη, παίρνει μηνύματα από τα γραφεία Κτηματογράφησης Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας ότι δεν θα δοθούν παρατάσεις, «παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί μόνο το 30% του συνολικού αριθμού δηλώσεων», όπως αναφέρει.

Παραθέτει τα βασικά προβλήματα στην περιοχή των Ιωαννίνων, σχετικά με τίτλους κυριότητας και εντοπισμό ακινήτων. «Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούμε στα στενά χρονικά όρια που έχουν τεθεί» σημειώνουν και προσθέτουν πως η απειλή των προστίμων δεν θα «βοηθήσει» στην επίσπευση των διαδικασιών.

Πρόσθετο πρόβλημα είναι ότι τα δικαστήρια έμειναν κλειστά από τις 22 Μαΐου μέχρι 10 Ιουνίου λόγω εκλογών και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει ενόψει βουλευτικών εκλογών.

Οπότε, ζητούν από το υπουργείο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά, να εκδώσει τις αποφάσεις παράτασης για ένα εξάμηνο ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back