Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεν έχουμε νερό να πλυθούμε»

Εικόνα του άρθρου «Δεν έχουμε νερό να πλυθούμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2019, 11:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το θέμα της λειψυδρίας ότι «στην Ήπειρο στην Περιφέρεια με τα μεγαλύτερα υδάτινα αποθέματα και τις περισσότερες βροχοπτώσεις στην Ελλάδα έως τώρα γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε νερό να ποτίσουμε, τώρα δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι δεν επαρκεί ούτε για να πιούμε, ούτε για να πλυθούμε λες και βρισκόμαστε σε κάποια έρημη και άνυδρη περιοχή της βόρειας Αφρικής».

Κατηγορεί την περιφερειακή αρχή για τη «ντροπιαστική πρωτιά», λέγοντας ότι «στα τελευταία 10 χρόνια η Περιφερειακή αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό για να βελτιώσει την κατάσταση που δυστυχώς φέτος έφτασε σε οριακό σημείο».

Παραθέτει κομμάτι από το πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου και προσθέτει ότι «δυστυχώς όπως βλέπουμε χρειάζεται αναπροσαρμογή ώστε το Ρυθμιστικό σχέδιο να αφορά εκτός από την άρδευση και την ύδρευση. Γιατί όταν καταθέταμε τη συγκεκριμένη πολιτική πρόταση δεν είχε καταστεί σαφές το μέγεθος του προβλήματος ότι δηλαδή στην Ήπειρο αντιμετωπίζουμε τόσο άμεσο και οξύ πρόβλημα στο νερό για οικιακή κατανάλωση».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back