Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν είδαμε από τους Δήμους να έρχονται υπάλληλοι προς εμάς»

Εικόνα του άρθρου «Δεν είδαμε από τους Δήμους να έρχονται υπάλληλοι προς εμάς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2021, 17:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από πέντε μήνες περίπου, o δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, σε προχωρημένη ώρα του δημοτικού συμβουλίου, είπε κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Είπε επακριβώς, στις 14 Σεπτεμβρίου 2020:

«Υπάρχουν πολύ περισσότερες υπηρεσίες, μια από τις οποίες είναι το πανεπιστήμιο, όπου μπορείς να λουφάρεις πολύ περισσότερο και σας διαβεβαιώνω γι αυτό. Αν κάποιος είχε να επιλέξει μεταξύ οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου και του πανεπιστημίου, και ο Άρης [Μπαρτζώκας] μπορεί να το διαβεβαιώσει, θα διάλεγε το πανεπιστήμιο».

Μπροστά στις αντιδράσεις που ακολούθησαν, μεταξύ των οποίων από το σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και από τη σύγκλητο του ιδρύματος, ο κ. Ελισάφ απέδωσε το θόρυβο σε «παρερμηνεία» δηλώσεων.

Σήμερα, έξι μήνες, μετά, ο πρύτανης ανταπέδωσε τα ίσα με μια «απαλή αιχμή». Μιλώντας για τα προβλήματα του ιδρύματος, μίλησε μεταξύ άλλων για την έλλειψη υπαλλήλων και είπε, επακριβώς:

«Η υποστελέχωση είναι το μεγαλύτερο πλήγμα σε εμάς, σε σχέση με τους διοικητικούς υπαλλήλους, διότι ενώ αναπληρώνεται ένα μέρος των καθηγητών, οι διοικητικοί από το 2010 που ήταν 500, είναι 200 τώρα, μαζί με τους 70 του πρώην ΤΕΙ, φτάνουν περίπου 260. Στην τελευταία κινητικότητα, μπορεί να πειράξει το δήμαρχο αυτό που θα πω, αρκετοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου κάνανε αίτηση θέλησαν να πάνε σε Δήμους και στον Δήμο Ιωαννιτών. Δεν είδαμε από τους Δήμους να έρχονται υπάλληλοι προς εμάς».

Η παρατήρηση έγινε σε καλό κλίμα βέβαια, αφού προηγήθηκαν εκατέρωθεν ευχαριστίες για τη συνεργασία και φιλοφρονήσεις, καθώς και ο κ. Ελισάφ είναι μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
υπάλληλος πανεπιστημιου
Η αλήθεια είναι ότι αιτήσεις έγιναν από υπαλλήλους του δήμου και μάλιστα πολύ δυνατές υποψηφιότητες. Αλλά το Πανεπιστήμιο τακτοποίησε ημέτερους. Ψάξτε το. Έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
υπάλληλος δημου
Αδιαψευστος μάρτυρας: Υπαρχουν και οι αριθμοί αίτησης από την ιστοσελίδα κινητικότητας του υπουργείου. Τουλάχιστον δύο υπάλληλοι από τον δήμο Ιωαννιτών έκαναν αίτηση για το Πανεπιστημιο. Κυριοι δημοσιογράφοι κάντε έρευνα Όσοι υπάλληλοι του αει εκθέτουν τον ακούραστο πρύτανη με τα στοιχεία που του δίνουν να προσεχουν
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back