Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός, παραιτούμαστε»

Εικόνα του άρθρου «Αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός, παραιτούμαστε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2019, 17:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με απόφασή της η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου, προειδοποιεί ότι εφόσον δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός του ιδρύματος για το 2019, η πρυτανεία θα οδηγηθεί στην παραίτηση.

Τι έχει γίνει:

Το Υπουργείο Παιδείας απέρριψε τον προϋπολογισμό του ιδρύματος, με «καυτό σημείο» τις ενεργειακές ανάγκες.

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αδυνατεί να ικανοποιήσει αποτελεσματικά αυτές τις καίριες ανάγκες του. Η έμμεση περικοπή του προϋπολογισμού του επιδρά αρνητικά και ακυρώνει την εκπαιδευτική λειτουργία των εργαστηρίων και κλινικών καθώς και στη μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού, που καλύπτει τα τρέχοντα κενά» αναφέρει η απόφαση της συγκλήτου και ζητάει να καλυφθεί το υπολειπόμενο 55% του ποσού για πετρέλαιο θέρμανσης, ηλεκτρικό κ.α. με συμπληρωματική επιχορήγηση και τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Επιπλέον, ζητάει την άμεση διάθεση των θέσεων ΔΕΠ που θα αφήσει ακάλυπτες η συνταξιοδότηση προσωπικού το 2019, καθώς και τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Τέλος, στην απόφαση, το πρυτανικό συμβούλιο και η σύγκλητος θεωρούν ότι «η μη έγκαιρη έγκριση του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ήδη ολοκληρώνονται δύο μήνες του 2019 χωρίς την έγκριση καμίας απολύτως λειτουργικής δαπάνης) οδηγεί το ίδρυμα σε υπολειτουργία και το εγχείρημα της ένταξης του ΤΕΙ Ηπείρου σε κατάρρευση». Εξ ου και η προειδοποίηση για παραίτηση…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back