Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν βγήκαμε από το σχεδιασμό για φυσικό αέριο»

Εικόνα του άρθρου «Δεν βγήκαμε από το σχεδιασμό για φυσικό αέριο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2020, 19:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν ανησυχεί ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Ήπειρο. Σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε όσους «σήκωσαν σημαία ευκαιρίας» όπως είπε, τόνισε ότι η περιοχή παραμένει εντός σχεδιασμού, αλλά με διαφορετικό τρόπο και όχι με τον αγωγό Κομοτηνή-Θεσπρωτία.

Επικαλέστηκε γραπτή σχετική απάντηση που έλαβε από τον πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ και τόνισε ότι  στο θέμα του φυσικού αερίου κάποιοι μπερδεύονται, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι όλες οι εταιρείες ίδιες, ότι δηλαδή η ΔΕΠΑ,  η ΔΕΣΠΑ,  η ΔΕΣΦΑ δεν είναι ένα πράγμα».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμα η μελέτη για τον «Ποσειδών» και ο προγραμματισμός της ΔΕΔΑ για το δίκτυο χαμηλής πίεσης 149 χιλιομέτρων, μέχρι το 2024.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο υφυπουργός Ενέργειας Γ. Θωμάς, σε πρόσφατη επικοινωνία μαζί του, διαβεβαίωσε ότι τα 150 χλμ  (για την ανάπτυξη δικτύου καταναλωτών) είναι στο πρόγραμμα της ΔΕΠΑ για το 2021-2025.

Είπε επίσης ότι «αυτές οι εταιρείες και το υπουργείο δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων» σχετικά με τη χρηματοδότηση των έργων και ότι παραμένει σε ισχύ το σχέδιο για το υγροποιημένο φυσικό αέριο. «Αν μελλοντικά περάσει αγωγός υψηλής πίεσης, όπως είναι ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ, τότε  θα συνδεθούν και δεν θα υπάρχει το υγροποιημένο αέριο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back