Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν βγαίνει το μεροκάματο στις μικρές επιχειρήσεις»

Εικόνα του άρθρου «Δεν βγαίνει το μεροκάματο στις μικρές επιχειρήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2020, 16:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έκαναν μια διήμερη περιοδεία, στις 12 και 13 Ιουνίου, σε Γιάννενα και Κόνιτσα, μαζί  με τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, τη Βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και τους πρώην βουλευτές Γιάννη Στέφο και Χρήστο Μαντά.

Η περιοδεία έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη διάχυση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ που συμπυκνώνονται στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις συζητήσεις με τον κόσμο της αγοράς και εργαζόμενους τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τα προβλήματα στη ρευστότητα των μικρών επιχειρήσεων, την υποτονική κίνηση στην αγορά, την εκ περιτροπής εργασία κλπ. «Κοινή μας διαπίστωση ότι το μεγάλο πρόβλημα, πέρα από την αβεβαιότητα της υγειονομικής κρίσης, είναι ότι δεν υπάρχει εισόδημα στον κόσμο, ούτε βγαίνει μεροκάματο στις μικρές επιχειρήσεις» αναφέρεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τις προτάσεις του για τις μικρές επιχειρήσεις: ενεργοποίηση της αναπτυξιακής τράπεζας και νομοθέτηση μικροπιστώσεων, επιδότηση της εργασίας, ιδιαίτερα στην εστίαση και τον τουρισμό, έκτακτο κοινωνικό εισόδημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Στην Κόνιτσα, ο ευρωβουλευτής, η βουλευτής και οι υπόλοιποι συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ν. Εξάρχου και δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας και τη δομή ψυχικής υγείας «Νόστος». Όπως επισημαίνεται, στην περιοδεία αυτή τέθηκαν τα ζητήματα της βελτίωσης της οδικής επικοινωνίας της Κόνιτσας, του προσφυγικού και της λειτουργούσας στο παρελθόν δομής των ασυνόδευτων, της γρήγορης υπέρβασης των εμποδίων για την αυξημένη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών των Καβασίλων αλλά και συνολικά της επανασυγκρότησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την περιοχή.

Στο Κέντρο Υγείας, «μας επισημάνθηκε η έλλειψη παιδιάτρου, αλλά και η ανάγκη συνολικής αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού». Τέλος, στην δομή «Νόστος» έγινε η αναλυτική παρουσίαση της δομής, των δυσκολιών εγκατάστασης, αλλά και της ένταξης πλέον  στην κοινωνία της Κόνιτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back