Oikonomou pisoi

«Δεν αρκούν πια οι καταγγελίες»

Εικόνα του άρθρου «Δεν αρκούν πια οι καταγγελίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2020, 18:33

Με αφορμή τα θετικά κρούσματα σε ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων, η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η ιδιωτική πρωτοβουλία κοιτάει μόνο το κέρδος και αδιαφορεί για την υγεία. Ότι το σύστημα υγείας παραμένει ανοχύρωτο, γιατί οι κυβερνήσεις διαχρονικά αρνούνται να το στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό» και κατηγορούν τις τοπικές αρχές ότι «κοιτάνε να εξυπηρετήσουν συντεχνιακά συμφέροντα και να προστατέψουν ‘ημέτερους’ από το θεωρούμενο ‘στίγμα’ της πανδημίας».

Οι δύο παρατάξεις σε Δήμο και Περιφέρεια, αναφέρουν επίσης ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα δήμαρχος και περιφερειάρχης κρύβανε τις κυβερνητικές και τις δικές τους ευθύνες πίσω από τη στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων (νέοι, μετανάστες, διαδηλωτές) και ξαφνικά φανερώθηκε η γύμνια του συστήματος  που στηρίζανε με ζήλο,  σε όλο της το μεγαλείο. Νοσοκομεία ανοχύρωτα στο κόκκινο όχι μόνο για κορονοϊό αλλά και για τις υπόλοιπες ασθένειες, χώροι δουλειάς χωρίς τεστ και προστασία, χώροι που στεγάζονται ευάλωτες ομάδες χωρίς πρόληψη και μέριμνα.

Ο στόχος λοιπόν δεν είναι οι κοινωνικές ομάδες που ‘σοφά’ επέλεξαν οι Περιφερειάρχης, Δήμαρχος να χτυπήσουν.

Είναι η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου και αυτών που τη στηρίζουν ενάντια στην ανθρώπινη ζωή και με σκοπό το κέρδος».

Καταλήγουν τέλος, λέγοντας: «Δεν αρκούν πια ο γενικόλογος καταγγελτικός λόγος και οι εθιμοτυπικές απεργίες. Χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός, ταυτόχρονα λήψη μέτρων που θα ανατρέψει την κυβερνητική επίθεση στην εργασία και στις δημοκρατικές ελευθερίες».

Μεταξύ άλλων ζητούν μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εκπαίδευση, επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων, εργαστηρίων και «άνοιγμα των απαράδεκτων ιδιωτικών δομών δήθεν προστασίας για ηλικιωμένους και εξασφάλιση αξιοπρεπών και ασφαλών συνθηκών», απαγόρευση απολύσεων κα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back