Oikonomou pisoi

«Δεν θα ζητήσουμε άδεια για να πάμε στην ‘Πίνδο’»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2021, 19:19

Στο εργοστάσιο της «Πίνδου» έκανε εξόρμηση η Ταξική Πορεία, συνδικαλιστική παράταξη του Εργατικού Κέντρου, πριν την απεργία της 6ης Μαΐου.

«Αυτή η παρέμβαση ήταν αρκετή για να βγάλει ‘εκτός εαυτού’ τη γραμματέα και να ‘ενεργοποιήσει(!)’ τον πρόεδρο του σωματείου» αναφέρει η παράταξη.

Σημειώνει ότι με το  νέο νόμο, «επιτρέπεται η 10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή των υπερωριών! Αυξάνεται το όριο των υπερωριών στις βιομηχανίες. Καθιερώνεται η Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασίας, για το περαιτέρω φακέλωμά μας. Επεκτείνουν και βαθαίνουν τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο των σωματείων. Η αυξημένη απαρτία (50%+1) που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται με την υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία και την εξ αποστάσεως συμμετοχή».

Καταγγέλλει επίσης το σωματείο της «Πίνδου» ότι δεν έκανε καν συνέλευση και ότι «πως ποτέ δεν πήραμε άδεια για να επικοινωνήσουμε με συναδέλφους μας. Δε θα το κάνουμε ούτε και στο μέλλον. Είναι δικαίωμα μας και κάθε παρεμπόδιση είναι αντιδημοκρατική και υπηρετεί την κατεύθυνση του να μην αγωνίζονται οι εργαζόμενοι».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back