ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν θα γίνουν άλλες ανοιχτές δομές»

Εικόνα του άρθρου «Δεν θα γίνουν άλλες ανοιχτές δομές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2020, 16:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας άλλων ανοιχτών δομών φιλοξενίας προσφύγων ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στη συζήτηση για το προσφυγικό, στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν άλλες ανοικτές δομές φιλοξενίας προσφύγων, γιατί όπως διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται αποσταθεροποίηση της χώρας μας» είπε και υπερθεμάτισε… εθνικά, ακολουθώντας τη σκληρή κυβερνητική γραμμή: «Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να λέει ανοίξτε τα σύνορα, αυτό είναι ανθελληνικό» είπε.

Επικαλούμενος κυβερνητικές-υπουργικές διαβεβαιώσεις, τόνισε ότι «μας ειπώθηκε πως αν δουν ότι αυτά τα κέντρα είναι κλειστά, δεν θα έλθει κανένας στην Ελλάδα από απέναντι».

Σημείωσε επίσης ότι και ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης δεν ανέφερε κάτι περί χώρου όπου σχεδιάζεται δομή φιλοξενίας.

«Στην τελευταία συνάντηση διαφώνησα με δημάρχους. Ό, τι έκανα με την προηγούμενη Κυβέρνηση το ίδιο θα κάνω και τώρα αν χρειαστεί. Δεν πρότεινα κανένα κέντρο, ούτε να πάμε στο Βιοτεχνικό Πάρκο, ούτε αλλού, παρά μόνο έδωσα τα στοιχεία για έκταση στο Καλόβατο (Άρτας) που είχε ζητηθεί από το υπουργείο» είπε και κατηγόρησε τους εισηγητές ότι «αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως το συγκεκριμένο θέμα χρησιμοποιείται ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, καθώς ο κύριος εισηγητής που πρότασσε  την ανάγκη   -δήθεν -  ‘προετοιμασίας της Περιφέρειας για την  υποδοχή μεταναστών, μετά την τοποθέτησή του εγκατέλειψε τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου».

Τη σχετική ερώτηση κατέθεσαν οι Ορίζοντες Ηπείρου. Ο επικεφαλής τους, Σπύρος Ριζόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, γιατί το θέμα είναι δυναμικό» και πρότεινε μεταξύ άλλων να αναλάβει η Περιφέρεια την «ευθύνη τακτοποίησης και ενσωμάτωσης των προσφύγων – μεταναστών», να γίνει «η κατανομή των διαμενόντων στην Ήπειρο σήμερα ανθρώπων, στους Δήμους», να χαρτογραφηθούν οι υφιστάμενες δομές που δύνανται μελλοντικά να λειτουργήσουν ως δομές φιλοξενίας προσφύγων» και να «υπάρξει μια απόφαση οριστικής, δίκαιης κατανομής στου Δήμους, όλων των προσφύγων – μεταναστών, με βάση τη δημογραφική συμμετοχή τους στην Ήπειρο». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back