Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλ. Καχριμάνης: «Δεν ξέρω πόσο χρειάζεται η ‘Σχεδία’»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Καχριμάνης: «Δεν ξέρω πόσο χρειάζεται η ‘Σχεδία’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2021, 19:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον ρόλο και την ανάγκη ύπαρξης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ιωαννίνων «Σχεδία» αμφισβήτησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη). Ο κ. Καχριμάνης έκανε μάλιστα γνωστή την πρόθεση-επιθυμία της Περιφέρειας να αποχωρήσει από τη «Σχεδία».

Το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια περίπου με τη συμμετοχή τοπικών φορέων. Εποπτεύεται δε από τον Οργανισμό Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Η παρέμβαση του κ. Καχριμάνη έγινε μετά από ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής του Γιώργου Πρέντζα, με αφορμή τη μεγάλη ένταση που υπάρχει στη «Σχεδία» ιδίως μεταξύ του προέδρου Στέφανου Τζιμογιάννη και του επιστημονικά υπεύθυνου Βασίλη Κούτρα και την εμπλοκή και της Δικαιοσύνης, αλλά και τη δημόσια επιστολή του κ. Τζιμογιάννη.

«Για πολλά χρόνια, ο πρόεδρος και ο υπεύθυνος ήταν μαζί, σαν το ‘παπί με το χηνάρι’» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ωστόσο ότι «τον κ. Τζιμογιάννη δεν είδα να τον στηρίζει ουδείς στο Διοικητικό Συμβούλιο». Στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Σχεδίας» συμμετέχει εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο περιφερειάρχης δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες. Πρόσθεσε δε ότι «δεν είναι θέμα για υποκατάσταση (σ.σ. θεραπευτικά προγράμματα υποκατάστασης), αλλά εγώ είμαι υπέρ του ‘καθαρού’ ρόλου του ΚΕΘΕΑ». Σημειωτέον ότι οι αρμοδιότητες της «Σχεδίας» αφορούν μόνο την πρόληψη και τη θεραπεία, σε ατομική βάση, χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων.

Με απλά λόγια, ο κ. Καχριμάνης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΕΘΕΑ, λέγοντας ότι «κάνει σπουδαίο έργο». Την ίδια ώρα βέβαια, δεν σχολίασε τίποτα για την πρόθεση της κυβέρνησης να αποδομήσει το ΚΕΘΕΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back