Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεκαπέντε μέρες υπομονή»

Εικόνα του άρθρου «Δεκαπέντε μέρες υπομονή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2019, 00:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σκηνικό με τους φοιτητικούς συλλόγους που διαμαρτύρονται για τις αστικές συγκοινωνίες και τη στέγαση, επαναλήφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, με μικρότερη ένταση από τις προηγούμενες φορές.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώθηκαν στη συνεδρίαση και τοποθετήθηκαν, για να ακούσουν τον πρόεδρο του σώματος Γιώργο Παπαδιώτη να τους ζητάει να κάνουν υπομονή «δεκαπέντε μέρες ακόμα».

Εν ολίγοις, το πλάνο του Δήμου είναι να διαθέσει ένα ποσό για να στηρίξει στέγαση και μετακίνηση. Για τη στέγαση, με την ενοικίαση διαμερισμάτων στην πόλη και για τη μετακίνηση, με έκπτωση σε κάρτες μετακίνησης για τους εστιακούς της Δομπόλη και διαμένοντες σε ξενοδοχεία.

Οι φοιτητές στην τοποθέτησή τους, ζήτησαν επιτακτικά μια τελική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη διάθεση δωρεάν καρτών μέχρι το τέλος της χρονιάς για όσους έχουν ανάγκη. Ο κ. Παπαδιώτης ανταπαντώντας τόνισε ότι ο Δήμος έχει αποφασίσει να διαθέσει ένα ποσό, αλλά στις 15 Απριλίου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, «πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη» όπως είπε, θα καθοριστεί πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα.

«Αυτή η δημοτική αρχή είναι η πρώτη που έχει βάλει πλάτη για τους φοιτητές» τόνισε ο αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες «παίρνουν χρόνο» για τις τελικές αποφάσεις.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Βλέτσας επεσήμανε ότι το πρόβλημα των φοιτητών είναι υπαρκτό και πρέπει να λυθεί, ενώ ο Άρης Μπαρτζώκας (Γιάννενα τώρα) πρόσθεσε ότι «έχουμε τοποθετηθεί επαρκώς για το θέμα της στέγασης», αλλά για τη μετακίνηση, εξέφρασε φόβο ότι μπορεί να δημιουργήσει δύο ταχύτητες στη μέριμνα, καθώς το μέτρο θα αφορά συγκεκριμένους φοιτητές-τριες.

Ο Λάζαρος Νάτσης (Πολίτες για την Ανατροπή) επισήμανε ότι το θέμα της στέγασης «προσεγγίζει τη λύση» και πως ειδικά για τη μετακίνηση, θα πρέπει να μειωθεί η τιμή της κάρτας και να συντονιστεί το πανεπιστήμιο, ώστε να μην είναι οι εξεταστικές τις ίδιες ώρες, σε όλες τις σχολές.

Ο Τάκης Τασιούλας (Λαϊκή Συσπείρωση) υπενθύμισε ότι η χρονιά τελειώνει και πρακτικά ευθυγραμμίστηκε με το αίτημα των φοιτητών για διάθεση δωρεάν μηνιαίων καρτών για κάποιο διάστημα και ο Βασίλης Καφαράκης (ΔΡΑΣΥ) πρότεινε την ενοικίαση λεωφορείων από τον Δήμο, μεταξύ άλλων.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back