Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δάσκαλοι Ιωαννίνων: «Φτάνει με τους ‘εισαγγελείς’»

Εικόνα του άρθρου Δάσκαλοι Ιωαννίνων: «Φτάνει με τους ‘εισαγγελείς’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2019, 17:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι προσφυγές με εξώδικα και οι καταγγελίες γονιών που φτάνουν μέχρι τα μέσα ενημέρωσης, προκάλεσαν την αντίδραση του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Αφορμή ήταν δύο πρόσφατες σχετικά περιπτώσεις, μια με εξώδικο κατά διεύθυνσης σχολείου και μια ακόμα με καταγγελίες. Ο σύλλογος καταγγέλλει «οποιοδήποτε γεγονός επιπόλαιων και αστήριχτων κατηγοριών κατά συναδέλφων, που φθάνουν μέχρι τη δικαιοσύνη, το γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και εκθέτουν ανεπανόρθωτα, εν πρώτοις, τους ίδιους τους καταγγέλλοντες».

Σημειώνει ότι «είναι πραγματικά εξωφρενικό, γονείς να χρησιμοποιούν τα ίδια τους τα παιδιά ως ‘πολιορκητικό κριό’, στον ιδιότυπο πόλεμο που έχουν κηρύξει με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στον παιδικό ψυχισμό».

Δηλώνει ακόμα ότι εμπιστεύεται απόλυτα τους εκπαιδευτικούς, «οι οποίοι, πολλές φορές σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, επιτελούν με απόλυτο επαγγελματισμό, φροντίδα και ενδιαφέρον για τα παιδιά το εκπαιδευτικό τους έργο» και σημειώνει: «το αυτονόητο, ότι οποιοσδήποτε προσφεύγει στη δικαιοσύνη θα πρέπει να το κάνει με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και γνώση των περιστατικών, άλλως μπορεί να βρεθεί και ο ίδιος στη δυσάρεστη θέση να κληθεί να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του».

Ζητάει επίσης από τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν «όσους έχουν αναλάβει ρόλο ‘εισαγγελέα’ βγάζοντας από τα τηλεπαράθυρα και το διαδίκτυο, αβίαστα ετυμηγορίες εις βάρος των εκπαιδευτικών», αλλά και από το Υπουργείο Παιδείας που «διαχρονικά, απαξιώνει «λόγω κι έργω» στην κοινή γνώμη την προσφορά των εκπαιδευτικών, θεωρώντας τους συχνά ως την πηγή των προβλημάτων των σχολείων, να πάρει όλα εκείνα τα θεσμικά μέτρα ώστε να διασφαλίζεται το ήρεμο-παιδαγωγικό κλίμα που αρμόζει σ’ ένα δημόσιο σχολείο».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back