Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δασεργάτης με ένσημα ΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2016, 00:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους δασικούς συνεταιρισμούς. 

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία επιχειρείται η επανίδρυση και ομαλοποίηση της λειτουργίας των δασικών συνεταιρισμών ώστε να τεθεί σε σωστή βάση τόσο η προστασία των δασικών περιοχών, όσο και η αξιοποίηση του δασικού πλούτου, με συγκεκριμένους κανόνες και έλεγχο. Παρουσίασε αλλαγές που έχουν να κάνουν με τους αριθμούς μελών που μπορούν να συστήσουν δασικό συνεταιρισμό και τον ορισμό της «ιδιότητας του δασεργάτη». 

Όπως τόνισε, αυτή θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα ένσημα του ΙΚΑ. Υπενθυμίζεται πως δεν και λίγες οι διαφωνίες μεταξύ δασικών συνεταιρισμών-δασαρχικών αρχών στο νομό Ιωαννίνων, με κάποιες από αυτές να έχουν φτάσει και στη δικαιοσύνη. 

Η κα Τζούφη τόνισε ακόμα ότι «οι συγκεκριμένες προτάσεις στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ύπαιθρο και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στην κάλυψη μέρους των αναγκών σε δασοπροστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων από σωστά συνεργατικά σχήματα, που δεν αντιτίθενται στο δημόσιο χαρακτήρα της δασοπονίας και τέλος, στην ενίσχυση της κοινωνικής ευθύνης για την προστασία του δασικού περιβάλλοντος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back