Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δ. Δημητρίου: «Να κερδίσουμε το στοίχημα του τουρισμού»

Εικόνα του άρθρου Δ. Δημητρίου: «Να κερδίσουμε το στοίχημα του τουρισμού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2020, 17:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ευκαιρία να προβληθεί ο νομός Ιωαννίνων ως ένας «ασφαλής υγειονομικός τουριστικός προορισμός» λόγω των λιγοστών κρουσμάτων που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή, βλέπει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου, σε ανακοίνωσή του, εκτιμά ότι ο νομός με τις κατάλληλες κινήσεις από τους φορείς του τουρισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μπορεί να κερδίσει το χαμένο στοίχημα του τουρισμού.

«Έχουμε τη δυνατότητα και τους τρόπους να προσεγγίσουμε χώρες που τα πήγαν καλά με τον covid-19 όπως είναι οι γειτονικές χώρες της Ελλάδας και οι κάτοικοι των οποίων μπορούν να μας προσεγγίσουν οδικώς αλλά και χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία η Αυστρία, το Ισραήλ που δείχνουν ότι θα μετακινηθούν σε ασφαλείς υγειονομικές τουριστικές περιοχές» τονίζει.

Προσθέτει δε ότι η διαμόρφωση ειδικών τιμών και πακέτων, φιλικών προς αυτές τις χώρες, θα δώσει το κίνητρο στο νομό Ιωαννίνων να κερδίσει έναν κοινό-στόχο και να αναδειχθεί ως προορισμός τεσσάρων εποχών. Ο κ. Δημητρίου δίνει έμφαση παράλληλα και στον εσωτερικό τουρισμό.

Τέλος, o κ. Δημητρίου κάνει γνωστό ότι το Επιμελητήριο θα επιδιώξει να γίνει μια συζήτηση με όλους τους αρμόδιους φορείς για να υπάρξει μια νέα τουριστική στρατηγική ανάδειξης του ασφαλούς υγειονομικού τουριστικού προορισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back