Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Click away κυρίως για τους «μεγάλους»

Εικόνα του άρθρου Click away κυρίως για τους «μεγάλους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2020, 10:52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο επισκέφθηκε, για άλλη μια φορά, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, συνεχίζοντας τις στενές επαφές που έχει αναπτύξει με το φορέα.

Μαζί με τον Άρη Σπέγγο, περιφερειακό σύμβουλο και συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου και το γενικό γραμματέα Βασίλη Βασιλείου και συζήτησαν μαζί τους την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, πώς βαίνει η εφαρμογή των click-away αγορών κ.λπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας Τζούφη, διαπιστώθηκε «γ στρατηγική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, με το συνεχιζόμενο κλείσιμο επιχειρήσεων, ενώ οι καταναλωτές δεν ανταποκρίνονται στο click-away, με αποτέλεσμα ο ημερήσιος τζίρος των καταστημάτων να είναι πολύ χαμηλός».

Επίσης, όπως σημειώνει η κα Τζούφη, διαπιστώθηκε ότι κυρίως με το μέτρο πλήττεται «η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων και να ευνοούνται μόνο οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Απειλείται, έτσι, η βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων και διαφαίνεται το οριστικό κλείσιμο αρκετών από αυτές τους επόμενους μήνες».

Επίσης, συζητήθηκαν οι προτάσεις και τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε αυτή την περίοδο, τη διασφάλιση καταβολής του δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους και στη διαχείριση της επιστρεπτέας προκαταβολής, με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει μελλοντικά τους ωφελούμενους. «Όλα αυτά έχουν επανειλημμένα  διατυπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την ουσιαστική στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων και απορρίπτονται συνεχώς από τη ΝΔ» τονίζει η κα Τζούφη και προσθέτει:

«Στόχος της Πολιτείας πρέπει να είναι η λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, που θα συμβάλλουν στην ομαλοποίηση των υγειονομικών συνθηκών όσο το δυνατόν πιο σύντομα και θα επιτρέψουν το άνοιγμα της αγοράς, αποτρέποντας, έτσι, τα αθρόα λουκέτα και την εκτίναξη της ανεργίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back