Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το click away κράτησε τρεις βδομάδες

Εικόνα του άρθρου Το click away κράτησε τρεις βδομάδες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2021, 15:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μέθοδος «click away», της ηλεκτρονικής αγοράς με παραλαβή από το κατάστημα, κράτησε τρεις βδομάδες. Τα επιμελητήρια ξεκαθάρισαν ότι «δεν είναι λύση», το ίδιο και οι περισσότερες επιχειρήσεις, κυρίως μικρές ή μεσαίες, συμβιβάστηκαν όμως με τα δεδομένα, καθώς οι μεταφορικές εταιρίες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν. Το πρόβλημα μεγεθύνθηκε, ειδικά ενόψει γιορτών, με τις εταιρίες πρακτικά σχεδόν να σταματούν τη βασική τους υπηρεσία.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση διαφήμισε, κυρίως δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, το click away ως περίπου… «επανάσταση» και πολλαπλασίασε τα μεγέθη χρηστικότητας, αλλά και αγορών.

Μάλιστα, οι σχετικά πρόσφατες διαρροές έκαναν λόγο για μετάβαση στο click inside, δηλαδή την προπαραγγελία και προπληρωμή του προϊόντος, αλλά και τη δοκιμή του στο κατάστημα, με ραντεβού.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα το πρωί που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι «click away τέλος» για μια βδομάδα τουλάχιστον.

Πέρα από την ξαφνική επάνοδο στην προ εορτών καραντίνα (σε ό,τι αφορά τα μαγαζιά τουλάχιστον), υπάρχει και το εξής πρόβλημα: Πολλά καταστήματα έχουν ήδη κανονίσει ραντεβού παραλαβής προϊόντων για την προσεχή εβδομάδα, καθώς δεν ήταν δυνατή, είτε η τροφοδοσία τους, είτε η παράδοση προϊόντων λόγω όγκου δουλειάς. Αναμένονται διευκρινίσεις, τις θα γίνει με αυτές τις παραγγελίες που είναι ήδη πληρωμένες.

Σε ένα άλλο επίπεδο, οι επιχειρήσεις «τρέχουν» ακόμα τις διαφημιστικές προωθήσεις τους για το click away στο ίντερνετ (social media κ.λπ.), ενώ πλέον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα, για μια εβδομάδα τουλάχιστον.

Και βλέπουμε…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back