Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 7-07-2020, 10:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Μαρία Φατούρου, η νοσηλεύτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που αρνήθηκε τη δωρεά του Νιάρχειου, απαντάει στον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Γιώργο Φλούδα και στην πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου, που την κατέκριναν για την απόφασή της και υπερασπίστηκαν το ίδρυμα.

Η κα Φατούρου, απευθυνόμενοι στα μέλη της διοίκησης (η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ) που πλειοψήφησαν στην απόφαση, αναφέρει: «Με θλίβει το γεγονός, ότι την καταγγελία αυτοί βρέθηκαν 5 πρόθυμοι συνάδελφοι μου να την ψηφίσουν. Οι 5 εκλεγμένοι με την ΔΑΚΕ στο προεδρείο του συλλόγου τον οποίο ελέγχουν με απόλυτη πλειοψηφία».

Σημειώνει ότι τα μέλη της ΔΑΚΕ στο διοικητικό συμβούλιο (που παρεμπιπτόντως, της χρεώνουν ‘κομματισμό» γιατί είναι μέλος του ΠΑΜΕ, κάτι που δεν αρνήθηκε ωστόσο), προσπέρασαν «ακόμη και την κριτική μου στην σιωπή του συλλόγου για τα τεκταινόμενα στο ΠΓΝ και κρύβεστε πίσω από ανακοινώσεις άλλων, τσουβαλιάζοντας ανόμοιες στάσεις στο ζήτημα της δωρεάς όπως της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΝΝΕ».

Ακόμα, κατηγορεί σφόδρα τη διοίκηση, ως εξής: «Τσουβαλιάζετε δωρεές που έγιναν ‘αθόρυβα’ από ιδιώτες χωρίς όρους, με τις ‘πολυδιαφημισμένες’ δωρεές εκείνες, στις οποίες ο δωρητής επιστρέφει κάποια ψίχουλα από τα αμύθητα κέρδη και τις φοροαπαλλαγές του, θέτει όρους, έχει ισόβιο έλεγχο των δωρεών, μπορεί ακόμη και ποινές να βάλει στο δημόσιο», λέγοντας ότι οι δεύτερες, είναι «δούρειος ίππος εισόδου των ιδιωτών στο ΕΣΥ».

Διαβάστε επίσης: Μια δωρεά που προκάλεσε παράπονα


Τους κατηγορεί επίσης για εχθρότητα: «Επιτίθεστε σε εμένα που υπηρέτησα στην ΜΕΘ covid την περίοδο της πανδημίας αποδίδοντας μου σκοπιμότητα και αγκυλώσεις και υπερασπίζεστε ολόψυχα τον δωρητή αποδίδοντας του ‘αγνή πρόθεση’ και απευθύνετε ‘ευχαριστίες και σεβασμό που στάθηκε δίπλα σας στην δύσκολη αυτή περίοδο’.  Είναι τόσο απέλπιδα η προσπάθεια σας να υπερασπιστείτε τον δωρητή, που δεν σας ενοχλούνε οι ίδιες σας οι αντιφάσεις, όταν την ίδια στιγμή που λέτε ότι ‘σέβεστε και τιμάτε απόλυτα την πρόθεση του δωρητή’ την ίδια στιγμή εκφράζετε αντιρρήσεις για την σχετική νομοθετική ρύθμιση που απλά υλοποιεί αυτήν και μόνο την πρόθεση».

Επίσης, κατηγορεί την πλειοψηφία ότι χρησιμοποιεί το σύλλογο για να βγάλει μια κομματική ανακοίνωση, προωθώντας την πολιτική της ΝΔ και καταλήγει: «Οι ιδέες και η συνείδηση μας χτίζονται με ευθύνη του καθενός μας, με πυξίδα τους στόχους και τις αξίες μας. Την δική μου συνείδηση την σμίλεψαν λόγια υπέροχων ανθρώπων, σαν τα παρακάτω. Θα τα μοιραστώ μαζί σας προσδοκώντας να νιώσετε έστω κάτι μικρό και να προβληματιστείτε για την δική σας πυξίδα».

Τέλος, συμπληρώνει την ανακοίνωσή της με Νεσίν και Βάρναλη: «Αν θέλεις να χαρείς τη λεφτεριά, νωρὶς, γίνε προδότης, γίνε!».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2