Μια σειρά από αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε συνεργασία με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους.
Και στα Βόρεια Τζουμέρκα θα ανάψει η παραδοσιακή τζαμάλα, ή «Δέπω όπως αποκαλείται σε πολλά χωριά των Κατσανοχωρίων, θα αναβιώσουν διάφορα έθιμα τόσο τις Απόκριες όσο και την Καθαρά Δευτέρα, με αυτό του «Τέγου» στις Καλαρρύτες να ξεχωρίζει.
Επίσης, θα γίνει και η καθιερωμένη καρναβαλική παρέλαση στα Πράμαντα.
Το πραμαντιώτικο καρναβάλι θα γίνει στις 2 Μαρτίου, στις 15:00. Θα ξεκινήσει από τη συνοικία «Μπούγα» και θα καταλήξει μία ώρα αργότερα στην κεντρική πλατεία των Πραμάντων, όπου θα αναβιώσουν δρώμενα, όπως το γαϊτανάκι και ο «καλατζής».
Στις 19:30, στην κεντρική πλατεία «Κώστα Μπέκα» θα ανάψει η παραδοσιακή τζαμάλα, με τη συνοδεία της ορχήστρας του Γ. Γκούβα.
Εκτός από τα Πράμαντα, θα ανάψουν τζαμάλες στα εξής χωριά: Ελληνικό, Καλέντζι, Πλαίσια, Πηγάδια, Μονολίθι, Χουλιαράδες, Μιχαλίτσι, Βαπτιστής, Ματσούκι, Καλαρρύτες.
Την Καθαρά Δευτέρα, θα γίνουν εκδηλώσεις σε διάφορα χωριά με φασολάδα, λαγάνες, χαλβά και κρασί.
Στους Καλαρρύτες, στις 11:00, θα αναβιώσει ο «Τέγος» (Καρνάβαλος), με περιφορά στα καλντερίμια του χωριού και στη συνέχεια το κάψιμο στην πλατεία του χωριού.