Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 3-08-2021, 13:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τους βουλευτές της ΝΔ (και τους Ιωαννίνων-Ηπείρου), καθώς επίσης τις αυτοδιοικητικές και εκκλησιαστικές αρχές «καρφώνει» ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με την ανακοίνωσή του σχετικά με το κλείσιμο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς, λέγοντας ότι με τις ψήφους τους πέρασε το σχετικό χωρίο του νόμου.

«Δυστυχώς οι  επτά ηπειρώτες κυβερνητικοί βουλευτές έδωσαν με την ψήφο τους την έγκρισή τους για να σταματήσει τη λειτουργία της η  Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Βελλάς, με τους τέσσερις εκπροσώπους της ΝΔ  του νομού Ιωαννίνων στη Βουλή όχι μόνο να ψηφίζουν ‘ναι’, αλλά και  να μην τολμούν να ψελλίσουν ούτε μια λέξη αντίδρασης. Δεν έχει περάσει άλλωστε καιρός που οι ίδιοι επαίροντο , ότι κόπτονται για την …αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης στο νομό μας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνει επίσης ότι «η επιλογή του εξοβελισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τον  εμβληματικό χώρο της Βελλάς ήταν γνωστή και η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμενόμενη.  Η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποιεί κανένα Ηπειρώτη και σαφώς, δεν  πρέπει να αφήσει αδιάφορη την τοπική κοινωνία. Η ίδρυση της διετούς Σχολής Μαθητείας Κληρικών προφανώς γίνεται μόνο και μόνο  για να ‘χρυσωθεί το χάπι’».

Τέλος, αναφέρει ότι «απογοήτευση και πικρία προκαλεί  επίσης η αμηχανία των πνευματικών ταγών της πόλης και η αδυναμία  των εκπροσώπων όλων των βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποτρέψουν μια τόσο δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή μας», συμπληρώνοντας ότι η κατάργηση της ΑΕΑ Βελλάς, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η κατάργηση των υπό ίδρυση τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, « σε συνδυασμό με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ την πρόσφατη διετία αποτελεί τον εκρηκτικό συνδυασμό της   συνεχούς αποδυνάμωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή  μας και δίνει μια  μόνο πρόγευση των  όσων θα επακολουθήσουν».

.

                                                                          

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa