Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 24-04-2020, 14:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, η κατάσταση σήμερα στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο ασθενής από τα Ιωάννινα, που έχει αποσωληνωθεί και  η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά βελτιωμένη.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι  σταθερή.

Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύεται  η  σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες .

Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 56 νέα δείγματα. Τα 40 αφορούσαν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα 5 ήταν  από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα 11 από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας , ήταν επίσης αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Τα 15 δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.

Σήμερα στάλθηκαν 6 νέα δείγματα για εξέταση.

ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Τα 7 δείγματα που στάλθηκαν  χθες  για εξέταση ήταν αρνητικά καθώς και το ένα που αναμένονταν από τις 22/4 .

Σήμερα  στάλθηκαν 15 νέα δείγματα για εξέταση .

Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, είναι πολύ καλά στην υγεία  τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού, τόσο για τους ιδίους όσο και για τις επαφές τους που είχαν προκύψει από την ιχνηλάτηση.

Δ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Τρία  δείγματα πιθανών περιστατικών που ελήφθησαν  χθες ήταν αρνητικά. Στο νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται δύο  πιθανά περιστατικά και αναμένονται αποτελέσματα.

Πέραν των ανωτέρω ελήφθησαν άλλα 4 δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται αποτελέσματα.

Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας, τόσο αυτά που νοσηλεύθηκαν όσο και αυτά που παρέμειναν σε καραντίνα και παρακολούθηση στην οικία τους, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Αυτό ισχύει και για όλες τις επαφές τους που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος, αφού έχει λήξει και ο χρόνος της προβλεπόμενης απομόνωσης, ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες . 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν χθες ήταν αρνητικά. Σήμερα  στάλθηκαν 4 νέα δείγματα  για εξέταση.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να διαμένουν οικειοθελώς  22  άτομα, Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα