Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βάζει μπρος για τον βιολογικό καθαρισμό Παπίγκου

Εικόνα του άρθρου Βάζει μπρος για τον βιολογικό καθαρισμό Παπίγκου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2016, 23:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ολοκλήρωση, μετά από πολλά χρόνια, της αποχέτευσης ακαθάρτωνκαι του βιολογικού καθαρισμού Παπίγκου, αλλά και οι διαχειριστικές μελέτεςδασών σε τοπικές κοινότητες, αποτελούν τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα έργα τουδήμου Ζαγορίου για το 2017, όπως αυτά αποτυπώνεται στο τεχνικό πρόγραμμα. 

Το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χτεσινή συνεδρίασητου δημοτικού συμβουλίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων, νέων και υπόεξέλιξη, ανέρχεται σε 1.333.875,46 ευρώ. 

Το έργο του βιολογικού καθαρισμού Παπίγκου είχε ξεκινήσειαπό το 2009, με τον τότε πρόεδρο της Κοινότητας Λεωνίδα Τσουμάνη να προχωράτμηματικά στην κατασκευή της μονάδας. Για την ολοκλήρωση του έργου, απαιτούνταιαρκετές παρεμβάσεις, όπως οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. 

Στην ίδια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίουενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τα τέλη ύδρευσης για το 2017. Ο δήμαρχος ΒασίληςΣπύρου ανέφερε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αρθούν οι ανισότητες πουυπάρχουν μεταξύ τοπικών κοινοτήτων που υδρεύονται με φυσική ροή και αυτών πουυδρεύονται με άντληση όπου το κόστος είναι μεγαλύτερο. Όπως είπε, «η μικρή αναπροσαρμογήτων τελών και του παγίου σε ορισμένα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολικού Ζαγορίουκαι Τύμφης, είναι αναγκαία για να μοιραστεί δικαιότερα το κόστος τηςυδροδότησης». 

Η μειοψηφία κατέθεσε δική της πρόταση για μείωση τελών στηΔημοτική Ενότητα Κεντρικού Ζαγορίου και καμιά αύξηση στις άλλες ενότητες, μετον δήμαρχο να επισημαίνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν καλύπτεται τοκόστος. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back