«Βαθιά μπλεγμένη σε ανταγωνισμούς η δημοτική αρχή»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2021, 12:01

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ως «βαθιά μπλεγμένη σε ανταγωνισμούς επιχειρηματικών συμφερόντων», με αφορμή τα led και το παράδειγμα του Δήμου ηγουμενίτσας.

Αναφέρει ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενέταξε στο ΕΣΠΑ το έργο, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών «προχώρησε παρά την αρνητική απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου,  σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού της πόλης με τη μορφή ΣΔΙΤ».

Η παράταξη τονίζει ότι «το έργο θα γίνει σε 18 μήνες με κόστος 8,6 εκ. ευρώ, ο Δήμος Ιωαννιτών συμφώνησε να το πληρώσει 19,2 εκατομμύρια ευρώ και να δεσμεύσει τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη για 12 χρόνια χωρίς να εξοικονομήσει ούτε μισό ευρώ για το Δήμο. Παρέδωσε την συντήρηση του οδοφωτισμού σε ιδιώτες και έκλεισε οποιαδήποτε χαραμάδα ελπίδας για μείωση των ανταποδοτικών αφού την εξοικονόμηση χρημάτων τη χαρίζει ολόκληρη στον ανάδοχο του έργου».

Καταλήγει αναφέροντας ότι «αποδεικνύεται ότι το κόστος των ανταποδοτικών τελών το θυμάται α λά καρτ όταν πληρώνει τους λογαριασμούς του ΦΟΔΣΑ που έχει ψηφίσει, και το ξεχνάει όταν πληρώνει τη ΜΕΑ ή το ρεύμα για τον οδοφωτισμό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back