Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Βαθιά κομματικές οι διοικήσεις στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων»

Εικόνα του άρθρου «Βαθιά κομματικές οι διοικήσεις στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2021, 15:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 ΟΜ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει το διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Κατσακιώρη ότι δήλωνε μεν «από την πρώτη συνάντησή του με τους εργαζόμενους ότι θα είναι δίκαιος, αποτελεσματικός, και δεν λογαριάζει κομματικές και άλλες παρεμβάσεις, από όπου κι αν προέρχονται», αλλά «το έργο του τον διέψευσε παταγωδώς».

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στους 10 μήνες θητείας του, «ολοκληρώθηκε η μετατροπή του ΠΓΝΙ σε νοσοκομείο μιας νόσου, βγάζοντας ουσιαστικά εκτός λειτουργίας τα χειρουργεία, που  μειώνονται επικίνδυνα, ενώ οι ασθενείς οδηγούνται πλέον στα ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας»

Επίσης, ότι προστέθηκε μια επιπλέον Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων με το ίδιο προσωπικό και άνοιξε και 3η ΜΕΘ-Covid στον χώρο της ανάνηψης των χειρουργείων, αλλά ότι «δεν μπόρεσε να αντιληφθεί άλλες προφανείς λύσεις για δημιουργία θέσεων ΜΕΘ-Covid, ούτε να καλύψει τις οργανικές θέσεις ΙΑΤΡΏΝ, τουλάχιστον στα ΤΕΠ (7) και στις ΜΕΘ (9)», υποβάλλοντας το προσωπικό σε εφημερίες και μετακινήσεις.

«Ταυτόχρονα, μειώθηκε ο αριθμός των νοσηλευτών στα ΤΕΠ, καθώς πρυτάνευσαν οι λογικές της εξυπηρέτησης των ημετέρων και η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική», σημειώνουν.

Οι καταγγελίες συνεχίζονται, στον τομέα της διαχείρισης του προσωπικού. Η Ομάδα Μελών αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «το προσωπικό έχει να πάρει άδειες από πέρυσι και έχει εξαντληθεί από τις συνεχείς (..επιλεκτικές) μετακινήσεις και την ένταση της εργασίας χωρίς να φροντίσει να λάβει κανένα μέτρο για αυτό» και ότι η διοίκηση μεροληπτεί υπέρ στελεχών της ΔΑΚΕ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά την υπόθεση των δύο στελεχών της νοσηλευτικής υπηρεσίας που αντικαταστάθηκαν από στελέχη της ΔΑΚΕ, οι καταγγελίες για «ανάρμοστη και επιθετική συμπεριφορά μέλους της ΔΑΚΕ που τοποθέτησε ο διοικητής σε θέση υποδιευθυντή, κατά προϊσταμένων στο Σύλλογο εργαζομένων» και ότι η ΕΔΕ που διατάχθηκε ήταν προσχηματική, ότι «υπήρξε υπηρεσιακή καταγγελία από εργαζόμενο προς τον σύλλογο για δυσμενή τροποποίηση βεβαίωσης καταλληλότητας από το γιατρό εργασίας κατόπιν παρεμβάσεων  ‘μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων…’, αλλά δεν υπάρχει ακόμα ΕΔΕ, ότι αντίθετα, η διοίκηση «μοιράζει με ευκολία ποινές αντί χειροκροτήματα στους ήρωες των ΤΕΠ και κατηγορεί με περισσή ευκολία (…και απερισκεψία) στελέχη των υπηρεσιών του για την καταστροφή παρτίδας εμβολίων, ενώ με δική της ευθύνη δεν φρόντισε να ορίσει διαδικασίες φύλαξης και ασφαλούς διαχείρισης» κ.α.

Επίσης, ΟΜ Υγείας καταγγέλλει και τη διοίκηση του «Χατζηκώστα» για μετακινήσεις και «καρατομήσεις» προσωπικού, πολύ αργοπορημένο άνοιγμα των 2 ΜΕΛ και στελέχωση «κυρίως εκ των ενόντων», μετακινήσεις αναισθησιολόγων και επιβάρυνση του προγράμματος χειρουργείων, απλήρωτες εφημερίες, απέλυσε επικουρική γαστρεντερολόγο κ.α.

«Το αφήγημα του success story έχει δυστυχώς καταρρεύσει και στα Ιωάννινα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back