Αυτοδιοικητικό κάλεσμα στο Άκτιο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2022, 12:38

Έξι αυτοδιοικητικές κινήσεις στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, ήτοι το Ανυπότακτο Αγρίνιο, η Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας, η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, η ΑΡΠΗ, η Δημοτική Ριζοσπαστική Αλλαγή Άρτας και η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια, συνυπογράφουν κάλεσμα για τη συγκέντρωση στη νατοϊκή βάση του Ακτίου, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 18.30.

«Μπροστά στη ρωσική εισβολή, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι δήθεν υπερασπίζονται τη δημοκρατία της Ουκρανίας αλλά είναι υποκριτές και συνυπεύθυνοι για τον πόλεμο» αναφέρουν οι παρατάξεις στις ανακοινώσεις τους και συμπληρώνουν ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ενεργό κομμάτι αυτών των αντιδραστικών, ιμπεριαλιστικών και πολεμικών ανταγωνισμών. Μετέτρεψε την Αλεξανδρούπολη σε βάση-κλειδί για την εξόρμηση των ΗΠΑ προς τα σύνορα της Ρωσίας» καθώς και ότι «η αντιπολίτευση απούσα, ο ΣΥΡΙΖΑ συναινεί σε αυτή την πολιτική».

Οι παρατάξεις καταλήγουν τονίζοντας ότι «το συμφέρον του ελληνικού λαού και κάθε λαού είναι στη δική του πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι στην πρόσδεση στο εκάστοτε πολεμικό άρμα. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας. Είμαστε αλληλέγγυοι στον ουκρανικό λαό και στους ρώσους πολίτες που εναντιώνονται στα σχέδια της ρωσικής κυβέρνησης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back