Oikonomou pisoi

ΑΣΥ ΠΓΝΙ: «Η διοίκηση παραπλανάει»

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ: «Η διοίκηση παραπλανάει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2022, 16:16

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ με μια εκτενέσταση, όπως συνηθίζει, ανακοίνωση, κατηγορεί τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ότι παραπληροφορεί σχετικά με την ετοιμότητα του νοσοκομείου και καθησυχάζει, ενώ τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η παράταξη παραθέτει ξανά όλα τα στοιχεία για την υποστελέχωση του νοσοκομείου, καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας και τονίζει ότι δεν υπάρχει «ετοιμότητα», όπως τουλάχιστον την παροτυσιάζει η διοίκηση. «Το θετικό ισοζύγιο μη εκπαιδευόμενων υγειονομικών είναι 60 και όχι 280, από τους οποίους οι 40 είναι σε αναστολή» αναφέρει, αριθμός που παραμένει πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες.

Επίσης, αναφέρεται λεπτομερώς στην έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης και στο νέο έτος ως «δυσοίωνο», λέγοντας ότι «η επικίνδυνη μείωση της καραντίνας σε 5 μόλις ημέρες για τους υγειονομικούς και η επιστροφή στην εργασία ακόμη και εάν είναι θετικοί ασυμπτωματικοί, αποτελεί και το πλήρες διαζύγιο όσων ασκούν πολιτική υγείας, από την επιστημονική αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτελεί την ομολογία ότι οι αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν είχαν ως στόχο την προστασία των ασθενών».

Τέλος, καλεί στην κινητοποίηση της Πέμπτης 13/1 στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο του νοσοκομείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back