Κάθε άλλο παρά πείστηκε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) από την απάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη για τα όσα συμβαίνουν με την επιχειρούμενη αγορά οικοπέδου, αξίας 2,5 εκατ. ευρώ, από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Η ΑΣΥ κάνει λόγο για μια απάντηση «μνημείο συγκάλυψης» η οποία… τυχαίνει να έρθει στη δημοσιότητα τις ημέρες που αναμένεται η ανακοίνωση της επιλογής νέων διοικητών των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ.
Επισημαίνει δε ότι ο υπουργός αποφεύγει να απαντήσει στα πιο σημαντικά σημεία της όλης υπόθεσης. Και σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτά είναι: ότι σε έγγραφο του ΚΕΣΥΠΕ του υπουργείου «φωτογραφίζεται» η περιοχή της Βουνοπλαγιάς για την αγορά οικοπέδου, ότι ο διαγωνισμός επιλέχτηκε να μην είναι ηλεκτρονικός (βάσει ενός Προεδρικού Διατάγματος του 1979), ότι υπήρξαν δύο επιτροπές αξιολόγησης που έκριναν ακατάλληλο το οικόπεδο, ότι «ο ανεξάρτητος οικονομικός εκτιμητής που επικαλείται ο υπουργός στην απάντησή του, επιλέχθηκε μόνο από τον διοικητή και όχι από Διοικητικό Συμβούλιο όπως και ότι δεν συνεργάστηκε με την επιτροπή εκτιμητών», ότι υπάρχουν ενυπόγραφες καταγγελίες μελών της επιτροπής αξιολόγησης.
Η παράταξη σημειώνει και κάτι άλλο: Ότι ο συντελεστής δόμησης του οικοπέδου στο οποίο στεγάζεται το Νοσοκομείο δεν έχει εξαντληθεί όπως υποστηρίζει ο υπουργός. «Το Χττζηκώστα έχει τη δυνατότητα κάλυψης-δόμησης 36.000τμ και έχει καλύψει τα 25.000 τμ. Ακόμη όμως και εάν υπήρχε εξάντληση, με μια διοικητική ή νομοθετική αλλαγή του συντελεστή δόμησης του Χατζηκώστα, ακριβώς όπως έγινε για την ανέγερση του ΤΕΠ ΠΓΝΙ, δεν θα χρειαζόταν αγορά οικοπέδου» αναφέρεται.
«Το Υπουργείο Υγείας ανέλαβε να σχεδιάσει την αγορά ενός οικόπεδο από επιχειρηματίες που ήθελαν να το ξεφορτωθούν κερδοφόρα και η απερχόμενη διοίκηση του Χατζηκώστα έσπευσε να το υλοποιήσει με κάθε τρόπο. Μόνο έτσι και η γίνεται κατανοητό γιατί το Υπουργείο Υγείας και η απερχόμενη Διοίκηση πίεσαν για την αγορά οικοπέδου ύψους 2.500.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός Παιδιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης το οποίο δεν έχει καν ιδρυθεί νομικά, δεν διαθέτει οργανισμό, ούτε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ή σχέδιο λειτουργίας. Δηλαδή, ‘αγορά γης, για ένα φάντασμα’» προσθέτει η ΑΣΥ.