Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστική ενημερότητα για αυτοαπασχολούμενους

Εικόνα του άρθρου Ασφαλιστική ενημερότητα για αυτοαπασχολούμενους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2016, 17:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικά ενήμεροι θα θεωρούνται όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν εκτός συστήματος και αρχίσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές από 1/1/2017, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας ότι «θα βάλουμε σε παρένθεση την παλιά οφειλή και να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι ένα από τα βασικό θέματα που θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

Επίσης, προαναγέλλει ότι στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία που εισάγεται στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχει ρύθμιση που θα αφορά και στις κοινωνικοασφαλιστικές, επικουρικές και κύριες συντάξεις, εκτός εκείνες του Δημοσίου, σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρχει καμιά αναζήτηση αναδρομικών που δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 10% της καταβαλλομένης σύνταξης. «Για παράδειγμα», αναφέρει ο υπουργός, «όσοι έχουν επικουρική 130 ευρώ δεν θα έχουν παρακράτηση αναδρομικών πάνω από 13 ευρώ».

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής θα είναι κάτω από 1.300 ευρώ, κάτι που αφορά το 20% των συνταξιούχων, όπως είπε. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι για τις περισσότερες θα υπάρχει μια μικρή μείωση, ενώ θα υπάρχουν και πολύ λίγες συντάξεις, που αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου των συνταξιούχων, που η μείωση θα φτάνει έως το 40%.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back