Oikonomou pisoi

ΑΡΣΙΣ: «Στέγαστρα» πληροφόρησης και προστασίας

Εικόνα του άρθρου ΑΡΣΙΣ: «Στέγαστρα» πληροφόρησης και προστασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2021, 18:11

Η ΑΡΣΙΣ Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού στις Σάββατο 20 Νοεμβρίου 11:00-13:00 στη Μιχαήλ Αγγέλου και Μελανίδη γωνία.

Εκεί θα βρίσκονται έφηβοι που διαμένουν σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης ασυνόδευτων ανηλίκων, που διαχειρίζεται η ΑΡΣΙΣ στα Ιωάννινα και μαζί με τη βοήθεια του κόσμου και των εργαζομένων της οργάνωσης θα δημιουργήσουν μία εγκατάσταση «ομπρέλα προστασίας» από όσα καταπατούν καθημερινά τα δικαιώματα των παιδιών.

Η ολοκλήρωση, το στήσιμο και η έκθεση της εγκατάστασης θα γίνουν την επόμενη ημέρα 21 Νοεμβρίου στη 13:00, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Η «Ομπρέλα Προστασίας» αποτελεί τον προάγγελο μίας μεγαλύτερης δράσης που στόχο έχει τη δημιουργία «Στεγάστρων» στα Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις. Αυτά, θα λειτουργήσουν ως σημεία πληροφόρησης και ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε επίκαιρα ζητήματα, ενώ παράλληλα θα προστατεύουν από καιρικά φαινόμενα.

Τα στέγαστρα και τη λειτουργία τους οραματίστηκε ο Ηρακλής Τριανταφύλλου μέσα από τα εργαστήρια του προγράμματος Tale of X Cities. Το εγχείρημα αποτελεί και μέρος εκδηλώσεων και δράσεων του υβριδικού Φεστιβάλ Tale of X Cities.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back