Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 1-12-2018, 09:51

Η ΑΡΠΗ παρεμβαίνει για το θέμα της ελαιοπαραγωγής που φέτος είναι σοβαρό. Καταλογίζει ευθύνες σε κυβέρνηση, Περιφέρεια Ηπείρου και ΕΕ και ζητάει άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, καθώς, όπως τονίζει «ακόμα και το κουτσουρεμένο πρόγραμμα δακοκτονίας δεν εφαρμόζεται από τις αποδυναμωμένες σε προσωπικό υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά εκχωρείται, σε ιδιώτες εργολάβους».

Σύμφωνα με την περιφερειακή παράταξη, φέτος παρατηρείται «πρωτοφανής καταστροφή της ελαιοπαραγωγής στην Ήπειρο σε ποσοστό 50-70%» με χαμηλή ποιότητα ελαιολάδου και ελάχιστη παραγωγή.

«Ρίχνουν το φταίξιμο στις καιρικές συνθήκες ενώ για την φετινή καταστροφή η κυβέρνηση, το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και η περιφέρεια έχουν μεγάλες ευθύνες» τονίζει μεταξύ άλλων. Προτείνει δε την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους παραγωγών ώστε να υπάρχει ευελιξία και άμεση αντιμετώπιση των προσβολών ανάλογα με τις κλιματικές και τοπικές συνθήκες και καλλιέργειες. «Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση της δακοκτονίας με εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες. Να μην παρακρατηθεί το 2% για την δακοκτονία. Έγκαιρη έναρξη των ψεκασμών για το δάκο το 2019».ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα